christelijke mamablog, adoptie, thailand
Adoptie

Alle kosten rondom adoptie op een rij

Eigenlijk zou ik deze post schrijven over de intake bij Wereldkinderen maar die houden jullie nog tegoed. Zoals ik al eerder heb gedeeld is adoptie een kostbaar proces en kost het veel geld. Vandaag sommen we alle kosten overzichtelijk voor je op..

Ik begrijp goed dat daarom niet iedereen kiest voor adoptie maar mocht je het overwegen dan zijn dit een aantal kosten waar je rekening mee moet houden. Onderstaand een overzicht van de kosten die wij al gemaakt hebben in dit traject voor het adopteren van een kindje.

Inschrijving en Informatie bijeenkomst €210,-
Voorlichtingsbijeenkomsten €1385,-
Consult Stichting Adoptievoorzieningen €42,50
Medische keuring door Caregroup €217,80 (p.p. €108,90)
Psychologisch rapport à verplicht voor Thailand €350,00
Inschrijving Wereldkinderen €350,00
Voorschot totale bemiddelingstarief €3640,00 (het bemiddelingstarief voor Thailand is per 01-04-2019 €1311,17. Deze tarieven worden jaarlijks opnieuw vastgesteld.
Legaliseren Handtekeningen bij de notaris €54,45
Vaccinaties GGD Spreekuurkosten €24,00 p.p. à  voor ons samen €48,00 Bloedonderzoek na Hepatitis B na vaccinatie €43,00 Vaccinatieboekje €5,00 alleen voor Gerard ik had er al een DTP €29,00 p.p. samen €58,00 Twinrix (Hep A+B) Gerard €62,00 Fenrix (Hep B) Nayomi €84,00 Totaal 27-06-2019: €305,00
Totaal gemaakte kosten op 27-06-2019 €6336,95

Zoals je in bovenstaand overzicht kunt zien hebben we al best heel wat kosten gemaakt vanaf het moment van onze inschrijving op 4 december 2015 tot aan nu ik dit schrijf 27 juni 2019.

De kosten van adoptie

En dan zijn dit nog niet eens alle kosten die we zullen moeten maken in ons adoptieproces.

Gerard krijgt nog een herhalingsprik voor de Hepatitis A en B en daarna zal hij ook nog moeten bloedprikken die kosten heb ik nog niet meegenomen in dit overzicht omdat we nog niet exact weten hoe duur het vervolg van de vaccinaties is.

Ook heb ik hier nog niet het noodpakket voor Malaria in meegenomen, Malaria komt niet veel voor in Thailand maar wij willen geen risico lopen. We zullen daarom wel een noodpakket meenemen zodat mochten we ziek worden we medicatie hebben om de malaria mug te bestrijden. Ook hebben we nog niet alle kosten betaald voor de adoptie aan Wereldkinderen, en sparen we nu ook hard door voor de reis en het verblijf in Thailand.

Een aparte spaarrekening

We hebben een aparte spaarrekening geopend voor alle kosten van de adoptie als ik je een tip mag geven dan raad ik je aan om dit te doen zo blijft het overzichtelijk hoeveel je al gespaard hebt en hoeveel je nog moet sparen. Wij hebben inmiddels de adoptiekosten bij elkaar gespaard en sparen nu verder voor de reis en het verblijf.

Ik kan me voorstellen dat je misschien wel geschrokken bent nu je bovenstaande tabel hebt gezien dat kan ik begrijpen maar toch wil ik aangeven dat Gerard en ik nog steeds leuke dingen doen zoals op vakantie gaan, uiteten gaan en weekendjes weg. Ook al sparen we dus hard voor de adoptie. Het proces is al lang genoeg en daarom kiezen we er ook bewust voor om soms leuke dingen te doen alleen maak je de financiële grote aankopen/keuzes bewuster omdat je in je achterhoofd houd dat je elk moment gebeld kan worden met het verlossende telefoontje.

Ik hoop je de volgende keer mee te nemen op intake bij Wereldkinderen.

Wil je (veel meer) lezen over adoptie? Hier lees je alles van persoonlijke ervaringen tot informatieve weetjes.

Liefs, Nayomi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.