schermtijd, Quality Time, app, mamablog, mama van dijk
geloof

In mijn zwakheid vind ik U

Ik merk de laatste tijd in mijn kwetsbaarheid als moeder een vernieuwde energie om te delen. De laatste tijd zie ik het om me heen gebeuren van ver af en dichtbij. Erkennen van moeite, het voelen van moeite of pijn, het lijkt zo inherent gekoppeld aan falen. Aan zwakte. Aan afgaan. Een ideologie die we onszelf hebben aangewend?

De afgelopen weken zijn hard werken zowel voor als achter de schermen, voor mij persoonlijk, als ook voor ons als gezin. Ongelooflijk toezien naar de vakantie en even rust. Dat werd een groot verlangen. Wellicht herken je het. En juist die heftige weken brachten ons terug naar de basis als geliefden (binnen ons gezin) en bracht ons bovenal terug naar de Vader.

Toen wij 2,5 jaar geleden met de komst van onze jongste dochter door een dal gingen was dat een bijzonder kwetsbare periode waarin het gevoel van falen meermaals de revue passeerden. Onze dochter bleef maandenlang ontroostbaar aaneengesloten huilen en uiteindelijk volgde er een opname. Je las er hier alles over. Nu 2,5 jaar later zie ik deze periode van zwakheid, van vreugde en pijn tegelijk als één van de meest leerzame periode van ons leven. Het bracht ons in totale afhankelijkheid van Hem. God gaf een totaal andere draai aan ons leven in zwakte, aan het leven van ons als gezin en mij als moeder. Iets waar ik nu met zoveel dankbaarheid op terugkijk.

De diepte in

Deze diepte bracht me dichter bij God, het liet de waarde zien van het leven en het gaf mij persoonlijk maar ook als moeder de inzicht in talenten en passies. Ik leerde schrijven vanuit mijn hart en moeders samenbrengen in woorden. We zijn twee jaar verder, en ik voel opnieuw een verandering. Een sterk gevoel van pure afhankelijkheid van Hem, juist wanneer ik mijn zwakheid ervaar of simpelweg erken. Wanneer ik dat gevoel accepteer, niet meer en meer te hoeven maar genoeg te zijn, dan voel ik Zijn Vaderliefde. Ik voel Jezus in mijn falen. Zijn doorboorde handen in mijn tekortkomingen. Zijn spiegel voor mijn leven.

2 Korinthie 12: 10 – Omdat Christus mij kracht schenkt, schep ik vreugde in mijn zwakheid: in beledigingen, nood, vervolging en ellende. In mijn zwakheid ben ik sterk.

Sterk je in Hem, verleg je focus. Hij maakt alles nieuw! Welke zorgen breng jij vandaag bij het kruis?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.