mamablogger, samenwerken? Mail ons!
kleuter, Moederschap

De schoolpleinmoeder van nu

Maandag, zendingsgeld, Sorry schat! Volgende week vergeet mama het niet oke?! Mam, ik had witte schoenen aan met gymmen, we hadden toch roze gekocht? Vergeet u het juffenfeest niet? Zijn er moeders om te rijden? Te soppen? Op die ochtend gaan we op de foto, op de dag erna nemen we allemaal wat leuks mee, op de vrijdag daarop blijven ze over. Die middag is er nog studiedag. Ohja weer? Hoelaat was.. oh, is dat al geweest?

Whaaaa!

De schoolfase is begonnen. Rust is de tent. Oh boy I was wrong! hahaha, oke, het werd er in huis echt rustiger op maar mensenlief in het hoofd van een zojuist nieuwbakken schoolpleinmoeder nog niet echt hoor. –justtelling

Hoera bijna vakantie!

Hoera, nog twee weken en het is vakantie. ‘K zie er toch wel naar uit moet ik bekennen. Na enkele maanden in het schoolleven moet ik overigens ook bekennen dat we aardig een ritme hebben gevonden. De controlfreak-moeder vormde zich met regelmaat om tot een chaotische variant maar bleek allang niet de enige te zijn. Afijn, het bleek ook veel vaker nog eens hartstikke gezellig op dat kleurrijke pleintje en met name de laatste weken tref ik uit school een meisje dat glundert van enthousiasme. “Was superleuk mam!” Heel veel meer komt er overigens nog steeds niet uit maar daar heb ik me bij neergelegd. Om op spontane momenten zomaar wat gezelligs te horen over dat hele schoolleven van haar.

Na de zomer starten we het continurooster op school. Iets waar ik stiekem naar uit heb gezien. Met name het om de paar uur heen en weer moeten racen naar school vond ik een onwennig geintje. De eerste weken/maanden heb ik me afgevraagd hoe in hemelsnaam dat ooit ging wennen. En dan toch dát moment. Nét voor de zomerweken voor de deur staat en alles weer anders zal zijn.

Continurooster

Half 9 starten en 14.15 of 12.30 uur uit school, dat wordt het nieuwe ritme! Waar ik eerst benieuwd was hoe ik dat ging doen met een slapende peuter in de middag werd me afgelopen tijd duidelijk dat ook dat probleem niet meer aan de orde zou zijn. Slapen is voor apen, niet voor grote puberende peuters;). Aldus de peuter herself.

Ik denk dat het continurooster een fijne basis legt voor meer rust in het ritme van alledag. Mijn werkdagen worden overigens wel wat korter maar dat mag de pret niet drukken. Lang leve thuiswerken!

Rapport? Krijgen ze nu al een rapport dan? Soppen op school? Ja, doe mij maar spul voor thuis. Aii, was dat vandaag? Ach doe het wel in mijn fietsmand….. (met alle gevolgen van dien)

Nog even lieve moeders..
Is bij jullie de schoolvakantie al begonnen? Keek hij/zij/jij er naar uit? Ik droom alvast van de vakantie..

Wat?! Kanonnen hé, wat duur dat hoogseizoen….

Voor alles een eerste keer..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Yvonne 10 juli 2019 at 22:18

  En dan kan het zomaar zijn dat die vakantie flink tegenvalt. Kleuter uit haar ritme… dat is tenminste mijn ervaring van de 1e zomervakantie. En ik maar denken dat het gezellig en knus zou zijn. Net als vroeger toen ze nog alle dagen thuis was (niet dat het in die tijd er altijd gezellig een knus aan toe ging ; ) )
  Ben benieuwd naar jouw ervaring van de 1e zomervakantie!

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.