Mamablog Mama van Dijk, mamablogger, samenwerken met een mamablogger
kleuter, Mamablogger, Opvoeding en ontwikkeling

Ik promoveer tot schoolpleinmoeder

Het is zover. Er is geen weg meer terug. Ja, natuurlijk wel zul je wellicht glimlachend je beeldscherm ingooien. Je kunt haar altijd nog even thuishouden als het moet maar bovendien; je kunt eindelijk aan de bak met komkommer krokodillen of uitgesneden letters kaas voor in de lunchbox! Lieve help…

#uithetarchief

Richting het schoolplein

Ja jongens, er is inderdaad geen weg meer terug. Nog even en we waggelen het schoolplein op, die kleuter en ik. Klaar voor het nieuwe tijdperk. Tussen neus en lippen door ben ik de afgelopen tijd (lees 4 jaar) natuurlijk ernstig bezig geweest met de vraag hoe dat zou moeten voelen. Die promotie tot..

Op mijn vraag wat ik in vredesnaam echt niet moest vergeten kwamen tips in het kader van goede schoenen, gymschoenen, schooltas die tegen een stootje kan, een anti lek beker die ook echt niet lekt en tips rondom broodtrommels. Ik ging maar gelijk aan de slag, bekeek de schoenmaat van dochterlief en bestelde roze gymschoenen online. Enkele uren later staat het pakketje bij mij op de keukentafel en tot mijn grote verbazing vallen ze zo ruim dat de dochters er zonder moeite gezamenlijk in passen. Knipoog. Op de groei dan maar, en voor nu op pad voor andere.

Klokkijk-festijn

Ergens in het hele nieuwe avontuur krijg ik de kriebels over het feit hoe dit me afgaat. “Ja, je leven wordt plots één groot klokkijk festijn.” Lachend hebben jullie me om me heen bemoedigend met het feit dat ik mogelijk een half uur voor de start van de school al aan het hek zou paraderen om maar op tijd te zijn. Mogelijk waarheid, om nog maar niet te spreken van het nauwe contact met het schoolfront. Ach, nee joh, ik?! 

Enkele keren wist ik eruit te brengen dat ik er wel aan toe was, die promotie. Dat ik toe was aan een nieuwe fase, een fase van lunchboxen en letters van kaas, uitgesneden broodjes in de vorm van een hartje om vervolgens zelf de korst weg te werken. En krokodillen van komkommer. Of druiven.. Ja, druifjes, als krokodillen tranen.

Want zeg nu zelf, dit is toch om te janken. 

Wauw! Mijn kleuter naar school!

De vrijheid voorbij.

Wat een feest!

PS: Voor alle juffen die meelezen, wat heeft ze er zin in, die kleuter van mij. Joepiee!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.