zwangerschap

Een inleiding op een kijkje in mijn hoofd

Het regent pijpenstelen wanneer Wilma en ik appen over het schrijven op MamaVanDijk.nl over de zwangerschap. Ik ga een kijkje in mijn gedachten geven en ondertussen is het een leuk boekwerk voor later. Zo’n twee jaar terug stopte ik met mijn mamablog EchtMama omdat ik me ging richten op het zzp’erschap en coaching van hoogsensitieve vrouwen, moeders en ouderkoppels. Maar, soms mis ik dat schrijven, dat wegschrijven en bloggen. De regen klettert ondertussen hard tegen mijn toch al ongewassen ramen. Het maakt niet uit. Ik kan er toch niks mee. 

Loslaten

Vanaf het moment dat we erachter kwamen dat ik in verwachting was, heb ik bijna alle huishoudelijke klussen uit handen gegeven, vanwege eerdere ervaringen met bekkenpijn. Loslaten heet dat. Het helpt, tot nu toe, want de pijn is dragelijk en er zijn dagen dat ik nauwelijks last heb. Totdat ik ineens gekke hoekjes wil stofzuigen… of überhaupt wil stofzuigen. Volgende week komt er ‘officieel’ een huishoudelijke hulp. Gek, vind ik dat. Luxe, misschien ook wel. Maar eens zien hoe het loopt. Hulde aan mijn man, die alles zo oppakt en al z’n vrije tijd bijna kwijt is in huis…

Hart vol blijdschap

Het is ook luxe dat ik nu werk als zzp’er. Ik kan mijn werk zelf indelen, zo werkte ik de eerste weken van de zwangerschap wat minder in de avonden. En kon ik vroeg naar bed, dat was wel nodig. Wat kost het energie he? Zwanger zijn. Maar wat was er ook een euforie die eerste weken. Waanzinnig, oprecht in blíjde verwachting! Ik kon mijn mond dan ook niet houden en versprak me zelfs, zo hoog zat het me. Waar het hart vol van is….

Spanning

Na de euforie kwam er wat spanning, van de eerste echo’s. Bij 8 weken kreeg ik een vitaliteitsecho, wat er te zien was, was goed. Leven. Er zit gewoon leven ín mij. Ik kan er eigenlijk niet over uit, zo bijzonder! Bij 12 weken kreeg ik de termijnecho. Ook die was goed, met maagvulling bij de kleine en al. Geweldig. De uitgerekende datum werd bekend en op naar de volgende mijlpaal… En tot over twee weken!

Heb jij ook iets los moeten laten tijdens zwangerschap? Werk, huishouden?

Liefs Corrinne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.