huilbaby, uren huilen, niet te stoppen, huilbaby, mama van dijk, ervaring, mamablog
Hooggevoeligheid, HSP, Moederschap

Het krijgen van een huilbaby

De eerste gekleurde bloemetjes zie je langzaam opkomen en ineens lijkt de witte sneeuw en alle ijspret van slechte enkele weken geleden alweer mijlenver bij ons vandaan. Gelukkig maar want op dit moment schreeuwt elke vezel in mijn lijf het uit dat het toe is aan een portie warme zonnestralen.

Lees ook: Geen Roze maar een Grijze wolk

Zonnestralen

Terwijl ik die eerste zonnestralen achterin de tuin probeer op te vangen kijk ik naar ons tuintje dat er op dit moment nog voorzichtig gezegd wat triest bij staat. Met een verschil van -15 naar +15 heb ik kennelijk maar weinig moeite. Mijn dreumes ook niet bedenk ik me terwijl ik haar glunderend door de tuin zie paraderen. Wat is ze blij en wat lijkt het ineens weer lang geleden dat we niet wisten wat er met haar kleine lijfje aan de hand was.

Lees ook: Het allerbeste bleek niet genoeg voor mijn hooggevoelige baby. 

Een jaar geleden deelde ik (zoals je inmiddels van me bent gewend) alle ins en outs rondom het moederschap. Ook op dat moment toen er een wel heel grijze wolk boven ons leventje hing na de geboorte van jongste dochter Fleur. Ik neem je mee in een aantal intense flashbacks. Door mijn eigen verhalen terug te lezen besef ik hoe die periode is geweest. Het schrijven en delen van deze pittige momenten hebben me destijds geholpen om verdriet van me af te gooien. Menig blog heb ik met tranen over mijn wangen geschreven niet begrijpende wat er loos was. En nog voel ik die intense machteloosheid door eigen woorden heen.

Lees ook: Een liefdevolle brief aan mijn dochter met HSP, bijna één jaar. 

Bemoediging

Vandaag de dag mag mijn verhaal anderen gaan bemoedigen in dezelfde situatie. Misschien ben jij ook nog maar net mama geworden. Wellicht voor het eerst of misschien opnieuw. Misschien huilt je baby uren, nachten, dagenlang en voel je diezelfde machteloosheid. Ik hoop dat de flashbacks op Mama van Dijk je mogen bemoedigen in erkenning en herkenning. Je bent niet alleen! En heus, het hoeft niet allemaal perfect te zijn!

Lees ook: De taboe van imperfectie

“Het moederschap mag zwaar zijn, waarom niet? Voel je vrij om te delen, voor de ander die het ziet, zodat die jou kan omringen met de warmte, voor nieuwe kracht na dat verdriet. Strijdbaar voor het leven. Een moeder voor altijd. Niet zorgeloos, niet zonder struggels, niet zonder dat je lijd. Geen eindeloze zelfmee’lijden maar lucht je hart,  deel gerust die pijn. Het hoeft heus niet. Niet allemaal perfect te zijn. “

Dankbaarheid

Ik mag nu met dankbaarheid terugkijken en hoop dat het jou tot kracht mag zijn.
Wil jij eens verder praten? Wil je je verhaal met mij persoonlijk delen of heb jij een luisterend oor nodig?
Stuur gerust berichtje naar info@mamavandijk.nl. Ik streef ernaar je berichtje binnen 24 uur te beantwoorden.

Ben jij of ken jij een mama in een soortgelijke situatie? Bemoedig hen!

Dit artikel schreef ik vorig jaar. Komende week kaart ik samen met HSP coach Corrinnne Bax opnieuw het onderwerp Hooggevoeligheid aan. Meer lezen rondom dit thema? Ga naar het menu en kies het thema hooggevoeligheid óf HSP en je vind daar een schat aan artikelen. 

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.