sponsorkindje adopteren, mama van dijk, weblog, mamablog
Familie, Moederschap

We kregen er een kindje bij in een ander land

Na de geboorte van dochterlief verlangden we al snel naar meer. Een kindje uit een ander land. De luxe van een eigen woning, een gevulde koelkast, de vrijheid om leuke uitjes te ondernemen. Op vakantie kunnen gaan, te kunnen sporten. Is het niet allemaal een grote luxe? Tijd om uit te reiken met liefde naar een ander gezin, we vonden een sponsorkindje..

Het was ons verlangen om uit te reiken naar een kindje in een ander land.

En zo kwamen we bij Compassion. Een christelijke stichting dat kinderen en sponsorouders samen brengt. Ik begon de zoektocht zelf al even in hun online database van kinderen in diverse landen. Schattige donkere oogjes, krulletjes, jongen of een meisje? Uit Afrika of ander werelddeel? We besloten de zoektocht te eindigen toen manlief voorstelde om het kindje uit te kiezen dat ondertussen het langst op de wachtlijst stond voor sponsorouders. En zo gebeurde het dat wij eind Mei de sponsorpapieren kregen van Juan, woonachtig met zijn vader en moeder in de bergen van Nahuala zo’n 38 km ten oosten van Guatemala. Een prachtig kereltje van ondertussen ruim 6 jaar.

De sponsoring bestaat uit 33,- euro per maand. Daarvoor krijgt je sponsorkindje bijvoorbeeld onderwijs, een bijbel, zorg, liefde en eten vanuit Compassion. Afgelopen week ontvingen wij weer een brief. Hij had onze (kleine) cadeautjes ontvangen ook vertelde hij dat hij een vriendje heeft en zo graag met hem speelt. Dat hij het naar zijn zin heeft op school en nu leert tekenen. Ook vraagt hij ons of we willen bidden voor hem en bovenal voor zijn moeder. Zo helpen we door een euro per dag te doneren aan een kindje (of eigenlijk een heel gezin) in armoede. Nee, we halen Juan niet naar hier maar steunen met gebed, met een kleine bijdrage en met een warm hart.

“May God bless you and your Family. 
With love and Kind Regards, 
Your sponsor Family.”

-x- Mama van Dijk

Deze blog schreef ik al eerder.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.