christelijke mamablogger, christelijk opvoeden, geestelijk voedsel, mama van dijk, samenwerken mamablog
geloof

Laat los! Welkom in de strijd

Die morgen galmt het door onze nieuwbouwwoning terwijl tranen mijn wangen raken; “Laat los! Ik ben een kind van Jezus”. Het is de avond voordat mijn bedrijf een echt bedrijf zou gaan worden..

De bewuste avond

Die bewuste avond zit daadwerkelijk alles tegen. Uiteindelijk merk ik rond de klok van 22u dat mijn website eruit ligt en er daadwerkelijk niets meer mogelijk lijkt. Uren werk ik samen met de hostende partij in het Engels de boel een beetje bij. Immers, de volgende ochtend zou er een winactie online komen te staan om samen met jou te vieren dat we doorgaan als echt bedrijf. Een belangrijke mijlpaal. Niet één die je zou willen beginnen met een website met kuren. Ik check mijn gegevens voor de kvk nog even en kom tot de conclusie dat er mogelijk een fout is gemaakt. Met lichtelijke spanning stap ik mijn bed in..

Rond middernacht sluit ik mijn ogen, maak een rustig nachtje en ik word de volgende dag slechts met gezonde kriebels wakker. Ik maak de meisjes gereed om naar oma te gaan en bel de KVK of ze mijn gegevens hebben ontvangen. Dat blijkt het geval. Maar wel onder dezelfde naam in Enschede. What?! Op de voor mij afgesproken tijd ga ik toch naar Amersfoort. Spreek een dame aan en kom tot de conclusie dat de afspraak voor inschrijving niet door zal gaan. Er blijken zieken te zijn op het kantoor en mijn bevestiging is niet goed aangekomen.

Leugens in je denken

Ik vervolg mijn weg naar huis terwijl een hoofd vol zorgen mijn gedachten vult. “Dit was geen goed idee. Je kunt terug. Laat het hier maar bij. Jij kan dit toch niet. Dat weet je zelf ook. Zorg lekker voor de kinderen. Meer niet. Neem lekker rust. Waarom zou je dit doen? Stop hiermee. Met alles” De leugens in mijn denken komen zo overweldigend binnen dat het me tot tranen breekt. Ik zet de aanbidding in de auto een tandje harder terwijl eenmaal thuis Mattheus 25 mijn hart vult met verwondering.

De gelijkenis van Jezus over de drie dienaren die elk een talent(geldeenheid) kregen, de één drie, de ander 2, weer een ander één. En die allerlaatste bedenkt zich geen moment begraaft het muntstuk en doet er niets mee. “En zo zul je niet zijn” die woorden in mijn hart raken elke vezel in mijn lijf. Terwijl de gelijkenis mijn hart raakt besef ik heel intens dat dit niet is wat Jezus wil dat ik doe. Niets doen met het talent dat ik heb ontvangen, het was geen optie.

Terwijl ik me laat zakken achter de laptop klinken er plots de woorden van een spreker vanuit mijn speakers op groot nieuws radio. Je raad het al. Er klinken woorden uit Mattheus 25 met een prachtige bemoediging rondom geestelijke strijd. Die ochtend galmt het over mijn keukentafel, de woning door..

Laat los! Ik ben een kind van Jezus.

Mag het zo vandaag ook jouw gebed zijn: Heer ik wil zijn als de dienaar die het talent dat hij heeft ontvangen vermenigvuldigd puur en alleen om U te dienen. Want alles wat ik heb, wil ik geven als dank aan U.

En als dat het begin is van mijn onderneming dan buig ik stilletjes mijn hoofd terwijl mijn armen naar de hemel reiken. In totale, liefdevolle, overgave..

Hoe kan jij vandaag jouw grote God dienen met passie?

God loves u and so do I.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Angela 3 mei 2019 at 21:32

  Wauw, wat mooi hoe je dit beschrijft en dat je het deelt!

 • Reply Aritha 4 mei 2019 at 15:57

  Bemoedigend. God leeft! Hij houdt je vast, ook als jij soms aan het wankelen bent.

 • Reply Dinie Hindriks 4 mei 2019 at 17:49

  Respect!! Mooi hoe je het schrijft en deelt. Hij is erbij en Hij laat niet los… jou niet en mij niet❣

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.