Moederdag tips, mamavandijk, samenwerken met een blogger
Moederschap

Moederdag – Lieve moeder, deze is voor jou

MOEDERDAG – Het is weer bijna zover. Deze is voor jou. Voor een moeder. Voor de moeder die intussen oma is geworden. Voor de moeder die je gedag moest zeggen. Voor de moeder in het hart. De moeder die wacht. De moeder die ontroerd. De moeder die lacht. Voor elke moeder, voor jou..

Lieve moeder,

Wanneer ik in haar ogen kijk zie ik rust en onrust tegelijk. Een eeuwige zorg die met liefde is omgeven. Twee hardwerkende handen. Het zijn handen die moeiteloos dragen en versterken. Een stem die met passie enthousiasmeert, zingt en sust. Een hart dat uit gaat naar kinderen. Moeiteloos omziet naar de ander. Zichzelf daarin vergeet. Haar ogen stralen de liefde uit. Haar hart is bekleed met goud. De namen van haar kinderen stuk voor stuk daarin geschreven.

Ik zal je niet onthouden dat ik deze woorden met tranen in mijn ogen schrijf. Alleen al omdat ik zo oprecht vanuit mijn moederhart hoop dat (ook) jij zo’n moeder kent of hebt mogen kennen.

Moederdag

Deze week barst social media los met het thema Moederdag. Kinderen gaan massaal aan het knutselen, oefenen vast op het smeren van broodjes of het koken van eitjes. En de vaders krijgen af en toe een kleine hint onder de neus geschoven. Moederdag, het is alweer bijna zover.

Een bijzondere dag maar wat kan deze periode daar voorafgaand ook pijnlijk zijn. Misschien juist voor jou, omdat je je eigen moeder begraven moest en het altijd te vroeg is om voor die hartverscheurende dag van afscheid te komen staan.

Ontroerd

Misschien ook voor jou een pijnlijke dag omdat jij om je heen iedereen zwanger zag worden maar het in jouw eigen buik zo stil bleef. Of jouw armen gevuld werden met een wonderlijk maar stil leven. Of voor jou omdat jij er als moeder al zolang alleen voor stond. Het ontroerd me tot tranen en ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat je vandaag een warme liefdevolle deken om je heen zult voelen. Je bent niet alleen. Nooit alleen. Je bent geliefd. Jij bent van onschatbare waarde.

Lieve moeders, zullen we dat doen? Zullen we om elkaar heen staan, elkaar bemoedigen, elkaar zien met een spiegel van Liefde? Massaal beginnen we rondom Moederdag met het schrijven van lieve woorden voor je eigen moeder. Wie kun jij dit jaar (nog meer )bemoedigen? Welke (wens)moeder om je heen? Of het nu is met een kaart of een liefdevolle groet. Zeg het maar vaak tegen elkaar..

Ik schrijf dit jaar een paar kaartjes extra. Jij ook?

Spread love.

Moeder, jij bent van onschatbare waarde.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.