mama van dijk, mamablog, aankondiging, christelijke moeder, opvoeding, bruiloft, vintage, bloemen, wedding
Moederschap

Een bijzondere aankondiging

Vorig jaar heb je er meerdere keren over kunnen lezen. Mijn tweelingzus verliet ons oude vertrouwde dorpje en daarmee veel familie en vrienden om zich in Israel te settelen. Zo ging ze voor de liefde. Voor het plan wat ze ervoer dat God voor haar had. En emigreerde ze eind 2015, totaal uit haar comfortzone. Trouwde met de liefde van haar leven, reisde het eerste jaar van hun huwelijk naar prachtige plekken en nu? Ze bracht ons eerder dit jaar een bijzonder cadeau, een waanzinnige aankondiging..

Zwanger

Heel even is ze over begin van dit jaar voor de verjaardag van Naomi als ze tijdens haar bezoek aan Nederland met een wel heel bijzondere aankondiging komt. Wilma, ik heb een cadeautje voor je meegebracht zegt ze met een glundering in haar ogen die ik niet kan omschrijven. Terwijl ik op die bewuste valentijnsdag nieuwsgierig naast haar op de bank plaatsneem zie ik de positieve test. Zwanger! In verwachting van hun allereerste kindje. Mijn hart maakt vrij direct een sprongetje. Vol ongeloof besef ik ook dat de maanden die gaan komen een pijnlijk besef van gemis met zich mee brengen. Mijn tweelingzus, wederhelft, zal in Jeruzalem haar kindje gaan krijgen. Ze zou het gaan dragen en het voor het eerste gaan voelen trappelen. Ze zou controles hebben maar ik zou ze niet kunnen meebeleven. Ze zal bevallen maar ik zal er misschien wel niet op tijd kunnen zijn..

 Tranen

De realiteit van een gescheiden leven als zussen. Ook al is de verbondenheid groot. En het whatsapp verkeer soms nog groter. Toch ontroerd het me af en toe, steeds opnieuw. Ik zie in gedachten al de kleine voetjes dartelen boven het bedje uit. Ik hoor de eerste geluidjes in gedachten al brabbelen, een geschater soms zo luid. Ik zie tranen op moeilijke dagen van wederzijds gemis. Een gemis, niet tastbaar, maar realiteit zoals hij is.

Geluk, nieuw leven

Ik zie het grote geluk dat word geboren bij dit nieuwe leven. Een geluk in de ogen van ouders. Een geluk dat wij van afstand meebeleven. Het doet soms zeer. Al maakt het verlangen naar dit kleintje, het geluk alleen maar meer. Lief wonder, klein leven. Je word gedragen zo ver weg. Je bent met bijzonder veel liefde geweven.

Welkom kleintje!

Heb jij ook geliefden in het buitenland?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.