mieren verdelgen, mieren in huis, bestrijden mieren
Huize van dijk, Moederschap

Mieren in huis? Vreedzame tips en/of grof geschut

Terwijl mijn witte melkflessen, met wintervacht, door het huis paraderen stuiten zij plots op een stel indringers. Het ziet eruit als een schouder aan schouder tafereel wanneer zij als een colonne van vijf mijn huis binnen zwalken. Vandaag alles over de mier. En bovenal hoe je zo snel mogelijk van ze af bent.

Mieren verdelgen

Net als menig huiseigenaar is deze indringer a la mier dol op zoetigheid. Tip één luid dan ook helder en duidelijk. Laat de kinderen in huis voortaan stoppen met het gooien van bekers ranja tegen de grond en moeders/vaders; bewaar géén etenswaren op het aanrecht, in kastjes of andere niet-compleet-afgesloten plaats.

Mieren hebben jouw etenswaar al snel in het vizier en (dan the worst) die ene mier verspreidt binnen afzienbare tijd zo’n dusdanig spoor dat de hele familie mier niet veel later met plezier zijn intrede doet. NOO!

Terwijl ik een platgetrapte mier van mijn blote voeten schraap valt me de een na andere indringer op. Van de collone van vijf is inmiddels niets meer over. Het is alsof ze het hebben afgesproken. Een tactiek ofzo. Terwijl ik twee keer knipper zijn ze er vandoor. Verscholen tussen een plint of misschien wel in het kinderschoentje van mijn dochter. Ik check alles maar vind ze niet meer.

Ik stel me (hoe dan?) enigszins verdekt op in de hoop deze vijf vrienden te verdelgen met een oude-slipper-tactiek maar het lukt me niet. Ze zijn me te snel af. Ik begin met het strooien van kaneel en zie hoe er binnen enkele seconde paniek ontstaat voor de voordeur bij desbetreffende indringende familie. Zó dat is makkelijk opgelost denk ik nog. Na twee dagen besluit ik bij het schoonvegen van de straat de ietwat vreemd uitziende kaneelstreep bij de deur te verwijderen. Met mijn moordpoging was nu vast duidelijk geworden dat ik een bezoek niet op prijs kon stellen.

Helaas

Nog geen dag later zie ik ze opnieuw binnen huppelen. Loeisterk als ze zijn overleefd de helft mijn slipper-tactiek en ook een bergje kaneel lijkt bij de familie meer onrust te zaaien nu ze al binnen zijn. Want waar is de weg terug? Dit keer heb ik ze ook verder dan de gang geconstateerd en begin ik met de zoektocht naar andere tips dan het voorheen succesvolle slipperen. Eentje voor in de dikke van Dale wel.

  • Kokend water (niet erg vreedzaam) gieten op de plek des onheils (zou ik niet op je houten vloer doen). Doe dit buiten op de plek waar ze zich voornamelijk schuilhouden.
  • Kaneel of nootmuskaat strooien voor de entree van de woning. Mieren kunnen niet tegen deze lucht.
  • Koperen muntjes bij de voordeur leggen. Mieren lopen niet over koper, of zijn er in elk geval niet happy mee.
  • .. wat is jouw vreedzame tip tegen mieren?

Mieren verdelgen met grover geschud

Die rits geldstukken/ koperen muntjes voor de entree vind ik niet zo’n goed idee. Mogelijk kom ik op die wijze andere indringers op het spoor die ik liever kwijt dan rijk ben.

Natuurlijk kennen we allemaal het grovere geschut. Ik besluit daarom toch verder te kijken en vind een overload aan mierenaas, gifdoosjes etc. Terwijl ik enigszins gefascineerd ben van het feit dat de helft van de mieren de pets op hun lijf overleefden vraag ik mezelf af waar ik daadwerkelijk goed aan doe.

Ik neem mezelf voor wat extra kaneel in te slaan bij het bestellen van de boodschappen en maak een artikel speciaal voor jou. Met een ode aan de mier die 70 kilo en een slipper wist te overleven om zich vervolgens schuil te houden onder mijn deurmat. De mier die uiteindelijk vier vrienden uit zijn colonne in paniektoestand achterliet. Rip.

Grof geschud in 1, 2, 3..

Heb jij wel eens last (gehad) van ongedierte in huis? Wat hielp en wat écht niet? Deel hier vooral ook je mierentips!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marleen 25 april 2019 at 08:42

    Ook wij hebben ieder jaar mieren in huis.
    Ik gebruik daarvoor muntolie. Die druppel ik op de plek waar ze het meeste lopen (vaak de plek waar ze binnenkomen).
    Ik ‘slipper’ wel eerst de mieren die er al zijn en tegelijkertijd druppel ik de olie.
    Twee keer doen (die dag) en dan zijn ze weer een tijdje weg. Ruikt je huis ook nog eens lekker fris 😉. Scheelt weer een schoonmaakbeurt (of pannetje met schoonmaakmiddel op het fornuis 😆).
    Komen ze dan weer terug.. De muntolie en de slippers staan paraat.

  • Reply Aritha 25 april 2019 at 12:17

    Ik heb een lokdoosje gebruikt. Als mijn kleinzoon kwam, zette ik het doosje weg zodat hij er niet bij kon.
    Aritha onlangs geplaatst…Jezus en de EmmaüsgangersMy Profile

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.