laura siegal, mama van dijk, zwangerschap, jeruzalem baby, pregnancy
Familie, Moederschap

Jeruzalem Baby!

In de post ” een bijzondere aankondiging  ” lazen jullie een paar maanden geleden over een aankondiging van niet zomaar een zwangerschap. Het was er een die me raakte, een mooie en emotionele tijd brak aan. Mijn tweelingzus bleek zwanger. In verwachting mijlenver bij ons vandaan, in Jeruzalem. Vandaag is er opnieuw een wel heel bijzonder aankondiging..

Laura Siegal deelt vandaag haar verhaal op Mama van Dijk:

“Lieverd, ik heb een wel heel bijzonder valentijnscadeautje voor je”

Ik herinner me het nog als de dag van gister. Ariel, mijn man zou gaan het skien in Oostenrijk en ik zou naar Nederland gaan. Misschien moet je maar een zwangerschap meenemen in je tas, grapte hij nog. In Nederland aangekomen verbleef ik bij mijn ouders. Inmiddels 4 dagen over tijd, bedacht ik dat ik toch maar even een test moest gaan doen.

Zal wel van de stress komen, dacht ik nog. Maar op die bewuste ochtend op 14 februari na het zien van 2 streepjes, belandde ik geschrokken en huilend terug in bed. Zwanger??!!! Dat kan toch niet! Hoe moest ik manlief dit nou vertellen en hem bellen zonder dat de rest van het ouderlijk huis me zouden horen. Ik moest het aan iemand kwijt. Gelukkig logeerde nichtje en vriendinnetje Jarinde op dat moment bij mij en was ze al ingelicht over hetgeen er speelde. Ik liet haar vol schrik de test zien en belde vervolgens zachtjes Ariel op.

‘Lieverd, ik heb wel een heel bijzonder valentijnscadeautje voor je’

Ariel was eigenlijk meteen heel blij en positief ‘Ik ga het vieren tijdens de apres ski vanavond met m’n vrienden.’ Ik moet het aan ze kwijt! De dagen erna waren een grote rollercoaster. Blij, verdrietig, dankbaar, bang. Blij omdat ik besefte wat een ontzettend grote zegen het is dat we zo ‘makkelijk’ zwanger konden worden, terwijl andere stellen er soms zo lang op moeten wachten. Maar bang omdat ik niet wist of ik, en ons huwelijk er wel klaar voor zou zijn. Verbaast en verwonderd door wat het met me deed, was ik na een paar weken alleen nog maar ontzettend blij en gelukkig.

Inmiddels staan we te popelen om ons wondertje te ontmoeten en zou ik niet anders meer willen dan mama te worden, juist in deze tijd van ons leven. Wat een geluk! ”

Jeruzalem Baby

Als blogger en tekstschrijver deel ik heel graag met passie over het moederschap. Natuurlijk grapte ik na deze mooie onthulling van zuslief al snel over een aanbod voor een gastblog van haar op mijn website Mama van Dijk. Een paar weken later ontvang ik via ons dagelijks app-verkeer. “Ik denk dat ik ga vloggen”, ze vervolgt, “Dan kan ik alles straks ook in blog en vlog met jullie delen als de baby er is.” Wauw! Dat waanzinnige idee omarm ik natuurlijk met liefde. En zo gebeurt het, “Jeruzalem Baby ” word online geboren.

Benieuwd naar de verhalen van Mama Siegal? Wil je lezen hoe het mijn tweelingzus vergaat of ben jij ook zo nieuwsgierig hoe het leven als moeder in israel is? Neem dan zeker een kijkje en volg de mooie verhalen op Jeruzalem Baby

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.