Christelijk mamablog, stilte zoeken, hem verstaan
geloof

Een God die spreekt?

Steeds vaker mocht ik bemoedigen, de vrijdagblog werd daar een groot voorbeeld van. Vandaag wil ik stilstaan bij de vraag of de mededeling die ik recent onder ogen kreeg; ” Ik voel er niets bij. Die hele God niet. Ik zou niet weten wat hij in vredesnaam met mij moet. Praten? Heb hem nog nooit gehoord.. ”

Ik weet het allemaal wel, ik ken de bijbel, maar het voelt niet als iets van mij. Heb God nog nooit gezien of gesproken.

Het kan zomaar een citaat zijn vanuit jouw leven. Je gelooft het allemaal wel maar wat moet je er verder mee? Je staat er nooit zo bij stil dat God ook kan spreken in jouw leven en bovenal hoe dan? Hoe stel je jezelf open voor zijn Liefde in jouw leven?

Hoe leer je Gods stem verstaan?

Allereerst wil ik beginnen met de vraag of jij Gods stem wilt verstaan? Misschien twijfel je, vind je het spannend en weet je niet zo goed wat je ermee zou moeten, een sprekende God in jouw leven. Je wuift het geloof opzij en doet er eigenlijk nog maar weinig mee. Misschien voelt die vraag als een klap in je gezicht want dat verlangen naar een God die spreekt  in en over jouw leven is exact waar je al tijden naar verlangt.

Ik wil je vandaag bemoedigen met het feit dat God je ziet. In welk kamp je voor je gevoel ook staat, in welke situatie het leven je heeft gebracht. Op dit moment, onder welke omstandigheden dan ook. Wanneer je ligt in bed, onderweg bent naar werk of school. Wanneer je zit aan tafel of onderuit zakt op de bank. Wanneer je hoofd vol zit met zorgen, wanneer je hart huilt.

Jesaja 41 v. 10:  Je hoeft niet bang te zijn, want ik ben bij je.
Je hoeft geen een angst te hebben, want ik ben jouw God. Ik zal je helpen, ik zal je sterk maken.

Als U spreekt..

Overal waar je bent kan God spreken. Een duidelijke stem, of de juiste woorden in je hart. Een artikel op het juiste moment of een arm om je schouder wanneer je het zo nodig had. Ik ken het gevoel van de stalen hemel waar voor mijn gevoel geen gebed doorheen kwam. Ik ken de schreeuw naar boven zonder woorden in mijn hart. Het smeken. Ik ken de boosheid, de teleurstelling. God waar bent u? Ik heb het uitgeschreeuwd op mijn knieën met mijn handen naar de hemel reikend waar ik ze voor mijn gevoel zo ongevuld weer naar beneden haalde.

Pas later kun je soms ontdekken dat die deur toch openging. Met hulp van buitenaf of woorden van hoop. Troost in de moeiten. Een arm om je heen. En sprak God? God spreekt op zoveel manieren, door zijn woord, de mensen om ons heen in de snelheid van het leven. In de zorgen en tranen. Door de kracht van gebed. Hoe sprak hij recent tot jou?

Stel jezelf open voor zijn woord(en). Hoe dan? Kies of creëer stilte, ga Hem zoeken. Weet je niet goed waar? Echt, je kunt hem overal vinden. God spreekt in zijn woord, zijn gemeentes, maar God spreekt ook in jouw hart in alle dagelijkse dingen van het leven. Ga op zoek en je zult Hem vinden. Echt!

Terwijl mijn handen zich openen kijk ik omhoog naar de hemel die even zo grauw lijkt. Ik voel het, mijn hart wil het uitzingen. Heer kom met Uw aanwezigheid. Vul mij. Overlaad mij. Raak mij opnieuw met uw overweldigende liefde. Ik bid het vandaag over jouw leven uit, dat je ervaren mag hoe groots, hoe overweldigend God is. Amen

Luistertip: So I Will


God van beloften
U spreekt niet vergeefs
Geen lettergreep nietig of leeg
Voor eens en voor altijd
Volgt de natuur
De klank van Uw stem als U spreekt
God van mijn redding U kwam voor mijn hart
Dwars door mijn falen en trots –
Hillsong – So I Will

Wat was het laatste dat God sprak in jouw leven?

-x- Mama van Dijk
Info@mamavandijk.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maria 29 maart 2019 at 09:02

  Hallo,
  Ik mis eigenlijk in dit stuk de nadruk op God’s woord. God spreekt eerst door Zijn woord: dát heeft hij ons gegeven.
  Verder ben ik benieuwd op welke teksten uit de bijbel je post van vandaag is ‘gestoeld’. Zijn het waarheden uit de bijbel?

  • Reply Mama van Dijk 29 maart 2019 at 11:22

   Ha Maria, wat een mooie kritische reactie, God verstaan door stil te worden is er een zoals ik de blogpost hier probeer neer te zetten. We duiken er binnenkort dieper op in.

   Zegen!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.