christelijke mamablog, teken voor liefde, johannes 15
geloof

Draai je om naar het licht

De afgelopen tijd is er het een en ander gaande geweest. Je moet het vast hebben gelezen of hebben gehoord. Politici en anderen zouden ,wellicht wat ondoordacht over de gevolgen, een verklaring hebben getekend waarin ze hun visie op homo’s en de kerk weergeven, heel kort door de bocht gezegd..

De zonnebloem

Ik zal je eerlijk bekennen dat dat me niet in koude kleren is gaan zitten. In een wereld die steeds meer zichtbaar wordt als het gaat om christenvervolging. Een eenheid die afbrokkelt. Kerken uiteendrijft. Terwijl ik op mijn werkochtend voor de laptop kruip krijg ik continu het beeld van een zonnebloem in mijn gedachten. Wanneer ik stil wordt klinken de woorden uit de titel in mijn hart.

Draai je om naar het Licht

Een zonnebloem geeft als geen ander zo’n wonderlijk mooi beeld wanneer de koppen zich richten naar het licht. Richting de zon. In mijn hoofd zie ik het beeld van onze vroegere campingreizen als jong meisje. Een sleurhut achter de auto geknoopt langs de Franse kust. Terwijl ik tussen mijn broer en zus gewurmd op de achterbank zit aanschouw ik de gele zonnebloemvelden. Die zichtbare eenheid in de natuur. Een herinnering die ik koester.

Ik heb je lief

Mogen we als christen nog wel uitkomen voor datgene waar we voor staan? Of komt de vervolging dichterbij dan we denken wanneer we spreken? Misschien noem je het soft, maar ik geloof dat we elke boodschap uit de bijbel kunnen delen met liefde. Omdat Liefde altijd overwint. We leven hier, jij en ik, middenin een gebroken wereld. Een wereld waar kinderen worden vermoord, vrouwen verkracht. Mensen worden uitgebuit. Vervolgt om wie ze zijn of waar ze voor staan. Waar perfectie heerst, mensen in hokjes worden geduwd, uit elkaar worden gedreven. Een wereld vol haat, en ongeloof. Nooit was dat zo bedoeld. En dan raken deze woorden ook Johannes mij vandaag de dag zo enorm;

Johannes 15 v 16 – 17: Niet u hebt Mij uitverkoren, maar Ik heb u uitverkoren, en Ik heb u ertoe bestemd dat u zou heengaan en vrucht dragen, en dat uw vrucht zou blijven, opdat wat u ook maar van de Vader vraagt in Mijn Naam, Hij u dat geeft. Dit gebied Ik u: dat u elkaar liefhebt.

Ik teken

Ik teken vandaag voor liefde. Voor eenheid en twee wijd uitgestrekte armen doorboord aan het kruis. Voor twee armen die zeggen; Kom maar bij mij, Ik heb je lief met een Vaderliefde, geweldig groot!

Laat de woorden uit Johannes 15 ,een leestip(!), vandaag tot je doordringen. Bij elke stap die je zet. Elk woord dat je spreekt.

Dit gebied ik u: dat u elkaar liefhebt!

Draai je om naar het licht met je gezicht in de zon, middenin de wereld waar we samen mogen stralen terwijl de wind soms ruig door je haren waait. Strek je uit naar de ander vol passie en overgave. Lieve jij, ik ken je niet, maar je mag er zijn. Je bent in-tens geliefd!

“Jesus loves you and so do I”

Teken jij voor Liefde?
Samen maken wij het geluid.

#spreadlove

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Yvonne 19 januari 2019 at 19:28

    Amen!

  • Leave a Reply


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.