mamablog, rubriek, geloven, opvoeding, moederschap
geloof

Leven aan het water

Ik vermoed dat je al op de hoogte was van het feit dat Mama van Dijk een christelijke visie heeft op het leven en het moederschap. Het fundament, de basis waarin wij onze kindjes willen voorleven is die van het voorbeeld dat Jezus ons geeft. Misschien heb jij niets het geloof, misschien maakt het je boos omdat het je op zoveel vlakken heeft geraakt, je heeft teleurgesteld misschien. Vandaag start op Mama van Dijk deze nieuwe rubriek “Geloven” op vrijdag. Een rubriek waar ik vanuit persoonlijk perfectief deel in liefde over een christelijk leven.

Leven aan het water

Vroeger zag ik het voor me. Hoe een leven aan het water in een reusachtig huis met weilanden daaromheen mijn toekomstbeeld vormde. Immers ik wist toen nog maar weinig van het echte leven, dure hypotheken en hard werken, het runnen van een gezin evenmin. En toch stel ik vandaag mezelf maar ook u en jou de vraag. Leef jij al aan het water?

Psalm 1: 3a – Hij zal zijn als een boom geplant aan stromend water, die vrucht geeft op zijn tijd.

In deze rubriek wil ik samen met jou ontdekken wat het geloof voor jou en mij betekent. Een ontdekkingstocht in geloof dat in deze tijd, in deze wereld, al op zoveel plekken samengaat met vervolging. Een start van een nieuwe rubriek, waarin het nummer “oceans” de doorslag gaf en een strijd direct werd gevoerd in mijn persoonlijk leven. De strijd die word geleverd misschien ook wel in jouw leven om te wonen aan het water. Een leven in geloof.

Dichtbij het water

Uiteraard hoef je de tekst van de dichter uit Psalmen niet letterlijk te lezen. Het gaat hier in Psalm 1 niet echt om het leven in een stenen huis aan het water of de vraag om voortaan als boom door het leven te gaan. Wat staat er dan wél? Zoals een boom die geplant is aan stromend water. Zijn wortels reiken tot in de rivier en daarom draagt het vrucht op zijn tijd. Zo mag het leven dichtbij je Hemelse Vader zijn. Een leven dat gevormd word door de relatie met je Maker. Hij heeft je gemaakt. Hij heeft je intens lief en Hij wil een Vader voor je zijn! Als we leven in geloof mogen we herkent worden aan het vrucht dat we dragen, die vrucht is liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Joh. 15: 5 – Wie in Mij blijft en ik in hem zal veel vrucht dragen

De strijd in

Het moment waarop ik besloot dat Mama van Dijk dit thema wekelijks aan bod zou laten komen werd dit in mijn persoonlijk leven omgezet in strijd. Van hatelijke berichtjes tot twijfels van ziekelijk gevoel tot afwijzing. Maar tegelijk brengt het me dichter bij het plan dat God met mijn leven heeft. Om te getuigen van Hij die in mij is. Op het moment dat ik het nummer Oceans hoor, breek ik. Het leven in geloof zal een leven met strijd zijn. Vruchten en strijd. Mag het een verlangen zijn in jou en mijn leven, dat we die strijd willen voeren met pijlen van liefde. Dichtbij Zijn stromende water.

Spirit lead me where my trust is without borders
Let me walk upon the waters
Wherever You would call me
Take me deeper than my feet could ever wander
And my faith will be made stronger
In the presence of my Savior
Oceans – Hillsong

Leef jij aan het water?

-x- Mama van Dijk

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.