geloof

Second love

Al weken voert deze titel de boventoon in mijn gedachten. Meermaals legde ik het weer naast me neer. Vandaag niet. Terwijl ik plaatsneem aan mijn teakhouten tafel is het alsof er een stemmetje zachtjes fluistert. Begin maar, Ik help je wel.

Begin maar..

En zo start ik deze blogpost. Naast me liggen de resten van mijn lunch. Op mijn telefoon zie ik een foto van mijn kleine sporter die zich in de gymzaal op school vermaakt. Een fractie later van mijn andere dochter, slapend in de buggy bij oma. Liefde. Een grote warme bron van stromende liefde voor hen.

Hoe kon ik God daarboven plaatsen? Stond God echt op nummer 1? En wat geef ik vandaag de dag liefde? Vragen die klinken in mijn hart. Misschien ook in dat van jou persoonlijk. Tegenwoordig worden we van alle kanten warm gemaakt voor het kopen van de nieuwste collecties in de schappen, het mooiste huis van de straat, tot aan een extra liefde op een willekeurige datingsite. Zo lekker onbevangen ook, die wereld. Niet?

Een beeld in de lucht

Het raakt me vandaag de dag. In een wereld waar alles lijkt te kunnen. Te moeten. Waar we soms even vergeten waar het echt om draait. Terwijl ik deze morgen over de snelweg rijdt laat God me het beeld zien in de lucht. Een enorme zwerm vogels raast voorbij. Een klein clubje daarnaast, net uit de maat, beland uiteindelijk op een andere route. Ik zie hoe de massa in de verte verdwijnt. Misschien moest je bekennen dat het zich afspeelde in jouw leven. Dat je jezelf had mee laten waaien met het ritme van de wind. Dat je gevlucht was in de massa van het leven, omdat het een prima optie leek. Je geloof werd een second love. Een geheim van jou waar je jouw omgeving vooral niet mee wilde vermoeien. Het raakte op de achtergrond.

Hoe kon je God nog op nummer één zetten wanneer alle aardse dingen je zoveel waard werden? Misschien was je daadwerkelijk gevlucht in de armen van de wereld? Creëerde jij je eigen god. Weg van het zicht van je Vader.

Herstel mijn eerste liefde

Waarmee vul jij jouw leven vandaag de dag? Wat spreekt God vandaag in jouw leven? In jouw hart? Ik voel plaatsvervangende tranen branden terwijl er stilletje een klein liedje begint te spelen in mijn hoofd..

Herstel mijn eerste liefde die ik eens had voor U. Ik wil zoveel van U houden, nog zoveel meer dan nu. Mijn hart moet weer gaan branden, zoals het heeft gedaan. Volle passie en vol van hartstocht die nooit meer weg zal gaan.

Vol hartstocht. Vol passie. Ik bid het je toe vandaag!

Seek first the Kingdom and His righteousness

En weetje? Dan zal ook vrijdag de 13e het allermooiste worden!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.