DIY, deodorant maken, mamablog mama van dijk, het recept, duurzaam leven
DIY, Duurzaam leven

Een frisse start met deze duurzame DIY!

In vorige blogs heb ik iets gedeeld van mijn zoektocht naar een duurzamer leven. Een leven met natuurlijke verzorginsproducten sluit daar naadloos bij aan. Ik vind het een onwijs leuke ondekkingstocht. Van de “standaard” verzorgingsproducten uit de drogist in plastic flessen, vol met chemische en synthetische stoffen die niet goed voor je zijn, naar natuurlijke producten waarmee je je lichaam goed kan verzorgen en ondersteunen. Lieve mama’s, goede zelfzorg is ook duurzaam! Niet alleen vanwege de letterlijke betekenis van duurzaamheid, maar ook omdat je zo veel beter om kan gaan met je eigen lijf en organen, zoals je huid.

Naast zeep- en shampooblokken gebruik ik ook geen deodorant meer uit de winkel. Als je me dit twee jaar geleden had gezegd, had ik het niet kunnen geloven. Ik had het echt nodig, 24/7 anti-transpirant deodorant. Helemaal op bepaalde dagen in mijn cyclus. Door aluminium dat verwerkt zit in deze soort deodorant worden je zweetklieren afgesloten. Inmiddels weet ik beter. Er is namelijk een alternatief! Ik deel het recept. Recept? Ja, je kan het super makkelijk zelf maken! In 5 minuten. Maar echt.

Wat heb je nodig?
  • 4 el baking soda (zuiveringszout)
  • 5-6 el kokosolie geurloos (of gewone, dan ruik je beetje naar koekjes)
  • 4 el maizena
  • glazen potje (bijvoorbeeld een oud potje dagcreme of mini-weckpotje)

Smelt de kokosolie, giet het bij de baking soda en maizena in een bakje, meng en giet het in een potje, laat het afkoelen en hard worden en klaar is je deodorant. Voor een geurtje kun je er eventueel nog wat essentiele olie aan toevoegen, zoals bijvoorbeeld lavendel.Met een vingertop haal je wat uit het potje en dit smeer je onder je oksel.Kokosolie smelt bij een temperatuur van 25 graden, dus als het heel erg warm is in de zomer, kun je deze het beste in de koelkast bewaren.

De drie hoofd ingrediënten kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Wat gebeurt er als je dit gaat gebruiken? De winter is een perfecte tijd om er mee te starten. Ik merkte namelijk dat mijn lichaam wel een soort van moest detoxen, nadat ik stopte met mijn gewone deodorant (ook al wat dat al een roller). Geef dat even de tijd. Ik had het gevoel dat alle ‘troep’ er even uit moest. Toen dat eenmaal was gedaan, heb ik serieus nooit meer last gehad van vieze geurtjes. Het lijkt wel een wondermiddel. Het is niet volledig zweet-vrij, (maar eigenlijk is zweten ook gewoon goed voor je lichaam, dat doet het niet voor niets). Maar dat ruikt niet!

Leuk, Goedkoop en Duurzaam!

Kortom: het is de beste deodorant die ik ooit heb gehad, zonder overdrijven. Het is super goedkoop, dat is ook leuk. En, het is volledig natuurlijk!

Mocht je nou echt geen zin hebben om dit zelf te maken, kun je het ook kopen in een blikje bijvoorbeeld van het merk We Love the Planet.

Ga jij er voor? Ik vind het leuk om wat van je te horen.

Liefs, Corrinne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Aritha 6 november 2018 at 18:55

    Leuk! Ik ga het doorgeven aan mijn dochter. Ik denk dat ze hier weg van is. Ik ook wel maar ik heb de gekke eigenschap dat ik niet kan zweten. Ik gebruik geen deo. Alleen parfum
    Aritha onlangs geplaatst…WETLAND WALKMy Profile

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.