zij event, een gebedswandeling, praten met God, Zij event
geloof

De gebedswandeling

Afgelopen zaterdag bezocht ik het Zij-event vanuit Zij Barneveld. Het allereerste event dat werd georganiseerd door vrouwen uit mijn gemeente. Een event voor vrouwen waar je wordt bemoedigd te groeien in geloof. Dat was dit keer dan ook het thema! Groeien, hoe doe jij dat?

Lees ook: Een bemoediging voor jou

Vorige week schreef ik een bemoediging voor jou als moeder hier in deze rubriek geloof. Over het feit dat we als moeder soms lijken te verdrinken in het takenpakket dat ons elke dag weer te wachten staat. En dan ook nog moeten groeien in mijn geloof zul je je misschien afvragen. Hoe dan?

Afgelopen zaterdag kreeg ik een nieuwe kijk op deze groei. Eentje die samenkomt met één van mijn meest favoriete hobby’s van het moment. Stilte, middenin de natuur. Tijdens het inspirerende event was er ruimte voor het volgen van workshops. Ik deed de gebedswandeling en vond dit zo’n waanzinnige manier van God ontmoeten dat ik je vandaag hier op de blog mee neem op pad, naar die bewuste wandeling.

De gebedswandeling

We starten in de prachtige oude kerk in het centrum waar het winkelend publiek die middag vast geen benul had van wat deze groep vrouwen aan het doen waren. In stilte vervolgen we de weg richting het bos. Sowieso zijn vrouwen die niet praten een uitzondering bedenk ik me terwijl ik stil een menigte voorbij loop. Zo vaak was ik één van hen. Jagend tussen diverse afspraken of nog even snel-snel een boodschap doen met de kindertjes om me heen. We kregen de opdracht om die middag anders door het centrum te lopen. Elke persoon die we tegenkwamen mochten we brengen bij onze Hemelse Papa. In stilte zegenen we die middag een hoop mensen. “Heer zorg voor deze oudere dame terwijl de zorgen haar gezicht tekenen. Heer zegen de jonge mama met haar kinderen. Zegen de tieners daar verderop Heer, wilt u hen omringen met Uw liefde. Laat ze hun identiteit vinden bij U.”

Oh, lieve lezers, ik kan alleen maar zeggen, wauw! Hoe tof is dit? Maar dan echt! Hoe vaak lopen we niet puur en alleen onze eigen weg, vol egoïsme, zonder enig ogenblik te denken aan die ander die voorbij komt? En wat een eyeopener is het om eens op die manier je weg te vervolgen. Ik raad het je aan dit eens te doen. In de trein, het centrum, de buurt waar je loopt, in de file of het schoolplein. En dan hoop ik dat wanneer ik eens door het dorp loop met mijn hoofd puur en enkel op mezelf gericht dat er mensen zijn die bidden; Heer zegen deze mama!

Middenin het bos

Eenmaal in het bos aangekomen bidden we hardop voor elkaar. Een intens moment waar tranen zijn, knuffels en een liefhebbende Papa heel dichtbij. Terwijl we God danken lees ik de woorden, saved by grace opnieuw in het zand. De woorden die op zoveel momenten in de afgelopen weken op mijn netvlies verschenen..

Gered door Zijn genade. En zo is het. Vandaag geef ik het door aan jou.
Want hij spreekt het vandaag uit over jouw leven..

Lieve mama, je bent gered door Mijn genade. Saved by grace!

Geloof, groei, ontmoet!

Wil jij meer weten over het jaarlijkse Zij-event of de andere activiteiten die worden georganiseerd voor vrouwen? Een welkom voor iedereen (ook buiten de gemeente). Neem een kijkje op https://www.facebook.com/zijbarneveld/

Ben jij al toe aan een groeispurt?
Wacht niet langer, praat met je Maker..

-x- Mama van Dijk

Dit blog kwam vorig jaar online. Aanstaande zaterdag wordt het ZIJevent opnieuw gehouden. Tickets zijn hier verkrijgbaar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Aritha 19 oktober 2018 at 18:11

  Heel mooi, openhartig stukje. Je inspireert me.
  Aritha onlangs geplaatst…9 manieren om je gebedsleven te verbeterenMy Profile

 • Reply Rebekka 19 oktober 2018 at 19:35

  Halleluja!!! We hebben een liefdevolle Vader en fantastische God!! Je raakt me.?

 • Reply johanneke 19 oktober 2018 at 19:37

  Wauw wat mooi! Mooi om zo in stilte te bidden voor de mensen die je tegenkomt.

 • Reply Anja Helmink 19 oktober 2018 at 20:32

  Wow, wat mooi zo’n gebedswandeling. Dat wil ik ook wel een keer doen. Dankjewel voor de inspiratie!

 • Reply Petrina 20 oktober 2018 at 16:10

  Wat mooi hoe je zo anderen en elkaar tot zegen kan zijn. Gaaf wat het ook met je doet wanneer je zo een ander aan Zijn voeten brengt.
  Petrina onlangs geplaatst…KOPP op vlog Echt-levenMy Profile

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.