Ervaar de pluktuin bij jou in de buurt, mamablog, mama van dijk
uitjes met kinderen, Vakantie, vakantietips

Ervaar de pluktuin – budgetvriendelijke vakantietips – #2

Er op uit met kinderen. Op zoek naar een kindvriendelijke en tegelijk een budgetvriendelijke vakantietip? Op Mama van Dijk staat er deze zomer elke maandag zo’n heerlijke tip online. Zomaar, gratis en voor niets, van mij voor jullie! Vandaag een fleurige en kleurige! Lees snel verder over het concept pluktuin! Ken jij het al?

De pluktuin

Vandaag neem ik je mee naar onze belevenis in de pluktuin en zet ik een stel leuke pluktuinen voor je op een rijtje. Of nouja, dat doet zoekmachinevriend Google voor me. En wie weet zit jij deze week ook al aan de frambozen, met je voeten op tafel, waar een zelf geplukt boeketje staat te shinen! Veel plezier!

Pluktuin voor jou!

Wij bezochten afgelopen week een pluktuin in Voorthuizen. Pluktuin voor jou! Hij is nog maar net geopend en het enthousiasme van de eigenaresse spat er dan ook vanaf. En dat is te zien en te voelen. Met liefde en oog voor detail neemt de plukroute je mee langs een schap vol vrolijk gekleurde bakjes waarna je een pad afloopt die te herkennen is aan de felgekleurde gieters. Aan de rechterkant zijn de aardbeien en frambozen bezig met de laatste ontknoping een zoetsappig fruitje te worden. Voorzichtig is de eerste rode gloed al waar te nemen. Smullen!

Wij lopen door naar de zitjes onder de fruitbomen. Aan styling is gedacht. In de bomen hangen emmertjes, op de tafels staan boeketjes, er staat een kraam met glaswerk en enthousiaste mensen die je graag een handje helpen en voorzien van een korte uitleg.

mamablog mama van dijk, pluktuin

Tussen de fleurige bloemen

Al snel lopen we langs de prachtige bloemen terwijl mijn peuter met haar rode mandje en gele schaartje het liefst elke bloem als een grasmaaier omver zou willen hakken. En terwijl ik mijn dreumes ervan weerhoud hetzelfde te doen weet ik mijn peuter enigszins uit te leggen wat vanmorgen de bedoeling is. “De bloementjes knippen we af, dan leg je ze in het mandje om vervolgens de mevrouw bij de kraam een paar centjes te geven. ” Leuk he? Ze knikt.

Een pluktuin bij jou in de buurt?
Check hier de pluktuinen

Niet veel later staat ze voor me met haar meest kritische blik. Ik wil graag nog een paar witte erbij, klinkt op stellige wijze. Prima schat! Mag mama even een foto maken van je mooie boeketje? Een ietwat gemaakte glimlach komt er boven haar boeketje uit. “Mooierd”,glimlach ik haar toe. “Kom dan gaan we verder”. In die twee seconden weet de dreumes de schaar bijna te zetten in een prachtige bloeiende struik. Net op tijd weet ik de oogst van de morgen te behouden en mijn biezen te pakken.

bloemen plukken in de pluktuin, lees het op mamablog mama van dijk

Waan je even in Zuid-Frankrijk

Yes! Die pluktuin is fantastisch. Een hele ervaring en een perfect uitje voor jong en oud. En de volgende keer? Dan nemen we hier de buggy mee of gaan we 1 op 1. Om daarna uitgebreid te genieten van een sapje in de tuin waar je je heel even waant in zuid-Frankrijk.

pluktuinen nederland, mamablog mama van dijk

Fijne vakantie lieve mama’s

Meer geweldige tips om er op uit te gaan met de kinderen?
Hier lees je tip #1 van deze rubriek

Met wie ga jij een bezoekje brengen aan de pluktuin?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.