Summerproof, afvaltips en mijn geheim
MAMA.lijnt

Mama.lijnt, nieuwe doelen, mijn geheim en summerproof?

Mama.lijnt? Inmiddels had ik gehoopt te kunnen zeggen dat ik de 70 was gepasseerd. Ja gepasseerd dat was ik hem, maar dan wel de verkeerde kant op. Vandaag een nieuwe MAMA.lijnt, met specifieke doelen en wensen, mijn geheim en een klein verlangen naar summerproof, of laat ik zeggen “opengewerkt badpak proof”.

SOS-bericht

“SOS.”

“Nieuwe doelen. Onder de 70 voor eind Juli”

“Help me out”

“Ben zo klaar met die laatste vetrol. Kan hem niet meer uitstaan”

Sportchallengers

Zo heerlijk dat ik bij partner in crime uhh.. sportmaatje Rolinda zo lekker mezelf kan zijn. Nuchter als ze is lacht ze m’n appjes die middag vast weg. Samen geven we als trainers de sportchallenge vanuit haar bedrijf Lifestylecenter Barneveld. Inmiddels zijn er in totaal zo’n 50 vrouwen die onder leiding van Lifestylecenter sporten en zitten we elke sportavond opnieuw met een lijf vol adrenaline te glimlachen na een training met deze fanatieke helden. Samen voor fit! Oh yeah! 

Standje streng en koolhydraatarm(er)

Op het moment van schrijven zijn de feestelijkheden nog niet voorbij, mijn verjaardag komt eraan en zeker weten dat ik op die dag dan ook een lievelingsgebakje naar binnen werk. Maar verder is de knop echt weer even naar standje streng gedraaid. Net voor ik mijn uiteindelijke ‘onder de 70’ doel bereikte haakte ik af van het strengere. Kreeg er minder vetten en een paar kilo extra spieren bij en vond het even prima om stil te staan. Maar.. inmiddels ben ik het stil staan zat. Spuugzat!

Ik wens voor einde van Juli het -onder de 70- doel te hebben bereikt en dat betekent dat de remmen los gaan. Of vast natuurlijk. We gaan ervoor! “Maar Wil, hoe dan?”

Mijn geheim
  1. Begin met een eetdagboek van een paar dagen. Hoe? Schrijf elke hap en slok die je naar binnen werkt op en ontdek dat dat soms veel te veel is (of te weinig!) Dit leert me dat wanneer ik voor de koelkast sta (en voor mijn keuze) eerst mijn briefje zie liggen waar op staat: “Wat is er vandaag naar binnen gegaan:”. Dat is het moment waarop ik twee keer nadenk en de reep chocolade toch verruil voor de halve komkommer. Bij wijze van spreken.
  2. Vervolgens kijk ik samen met een eetcoach naar mijn eetdagboek van die week of die paar dagen. Wat kreeg ik teveel binnen? Wat kon beter? Waar viel er winst te behalen? Vaak betekent dat voor mij toch om de balans van koolhydraten en eiwitten weer te vinden.
  3. Ga meer sporten, rust genoeg uit of doe overdag powernapjes (#beentheredonethat), drink water en minder zoete drankjes.
  4. En bovenal; Heb er afschuwelijk veel plezier in want de zomer komt eraan en je body is al bijna zomerproof. Ik staar nog eens naar mijn opengewerkte badpak en het glanzende vettige rolletje dat er parmantig omheen valt. Ik glimlach.. we gaan ervoor! – Noteert dagje sauna begin augustus voor de stok achter de deur, who’s in?
Tegen manlief:

” Eind juli onder de 70. Waar ga jij voor? #weegschaal ”

Manlief:
” 170 ”

Ps: Vandaag zijn we 6 jaar getrouwd (aaaahhhh) en ja, we hebben sinds die dag iets meer gekregen om van te houden, letterlijk en figuurlijk. Maar jongens, jongens, wat is hij leuk die man van mij! Op naar de volgende 60! Jaar dan he;). 

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.