mijn held, jezus, christelijke mamablogger, mama van dijk
geloof

Duivel: “Zorg dat ze te druk zijn..”

Héh?! Gefronst vraag je je wellicht af waar dit artikel heen moet gaan op deze vrijdagmorgen. De duivel? Misschien ken je hem alleen van een bekende songtekst of uitspraak. Wat moet hij van mij? van jou? Of juist helemaal niet!

Kerkdienst

Het is een gesprek dat ik met manlief voer na een middagdienst in onze gemeente. De voorganger slaat die middag de spijker op zijn kop als hij een verhaal vertelt over een verzonnen vergadering met de duivel en zijn aanhangers. De woorden raken me en misschien was het juist daarom tijd voor verandering. Vorige week vrijdag las je in deze rubriek over de balans die ik soms een beetje kwijt was als moeder nu ik er zoveel alleen voor sta. Ik schreef over de vermoeidheid die zo vaak parten speelde en de energie die opging in van alles maar soms niet meer in het allerbelangrijkste.

Lees ook: “MOE-der, op zoek naar balans”

Hoever is hij al?

Ik geloof, en ja nu mag je de wenkbrauwen opnieuw op scherp stellen, dat we leven in een wereld waarin de strijd tussen liefde en kwaad nog sterker is in de geestelijke wereld. Stel je eens voor dat de duivel aan die tafel zou zitten met zijn aanhangers, klaar om mensen te winnen voor het kwade. Of nee, beter gezegd, af te houden van de liefde van en door Jezus. Hoe zouden ze te werk gaan? En erger nog, hoever is hij al?

Laat ze altijd bezig zijn

Ontneem hen de tijd, zorg dat ze altijd druk zijn.

Wat zou jou kunnen afhouden van je relatie met Jezus? Zou het gebeuren door niet meer naar de kerk te gaan? Dat wellicht niet eens zo zeer. Je hebt immers je persoonlijke relatie met je Hemelse Vader dat ook buiten kerkmuren standhoud nietwaar? Maar lieve jij, wat.. wat als de duivel tijdens die vergadering zou zeggen; “zorg dat ze druk zijn, ontneem hen de tijd, laat ze kerken bezoeken, dat voorkomen we niet, maar geef ze 24 uur per dag nieuws, laat ze overal bezoekjes brengen, laat werk op 1 staan, vul dagen met meer en meer verplichtingen.” Echt, dan verslonst de stille tijd vanzelf en daarmee de relatie met Jezus, steeds vaker zal ze in slaap vallen tijdens haar gebed omdat ze te moe is. Steeds vaker zal ze haar bijbel en haar stille tijd verruilen voor social media of..

De bijbel bleef dicht

Ik moet je in alle kwetsbaarheid zeggen dat ik op dát punt was aangekomen. Dat mijn leven zich de afgelopen tijd vulde met zoveel verplichtingen dat mijn bijbeltje dicht bleef. De hemel openstond maar mijn gebed zich na de opening snurkend voortzette. Dat mijn lijf zo moe was dat het direct in slaap viel. De woorden raken die middag mijn hart. Zo druk met zoveel dingen. Die middag laat ik alles vallen en kniel ik neer terwijl mijn tranen de vloer raken.

Handelingen 4 v. 29: “Heer, sla acht op hun bedreigingen en stel ons, uw dienaren, in staat om vrijmoedig over uw boodschap te spreken”

Zijn liefde!

Als jij vandaag tot de conclusie komt dat dit ook speelt in jouw leven buig dan met mij je knieën, open je handen en zeg het hardop of in je hart; “Heer, ik wil U danken voor uw oneindige Liefde. Hier ben ik compleet tot uw beschikking, gebruik mij om de wereld te bereiken met Uw Liefde en laat uw geest mijn huis vullen met meer en meer van U. ”

Ga staan in Jezus’ liefde en kracht mooie mama!
Je zult gaan schitteren!

Een amen in je hart is genoeg. 

-x- Mama van Dijk

Luistertip:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Aritha 15 juni 2018 at 12:34

  Dank je wel. Wat een reminder.

 • Reply Annemarie 15 juni 2018 at 15:32

  O zo waar ..en ik herken het helaas maar al te goed..toch telkens maar weer proberen de draad weer op te pakken. .met Hulp van Hem…en dan merk ik toch hoe belangrijk het is en wat een rust en zegen het geeft!

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.