papablog, papa van dijk,
Papa

Papa van Dijk – “Krieg ik spiet?”

De keuze is reuze of zoals een bekende achterhoeker eens schreef: “doek t nou wel, doek t nou niet of krieg ik spiet”. Soms gaan dingen heel best maar is ‘best’ soms wel goed genoeg? Vandaag weer een heerlijke nieuwe Papablog!

Switch

Ook ik kon er niet aan ontkomen, zo had ik het heel best naar mijn zin op mijn werk maar blijkbaar kon het toch nog beter. Ik had het prima, wist waar ik aan toe was, hoe het reilen en zeilen ging en financieel ging het ons allemaal prima af. En toch maakte ik een switch. En nog een aardige flinke ook al zeg ik het zelf: Van distibutie naar het (rond)hout transport.

Mijn ontslag

Het ging allemaal vlot. Heel vlot. Van een gesprek met een chauffeur (inmiddels collega) onderweg, naar een belletje met mijn aanstaande werkgever. We besloten een bakje te doen om er een keer over te “praten”. Dat gesprek beviel me wel, het gevolg was dat ik onderweg terug naar huis mijn vrouw op de hoogte bracht en daarna direct ontslag nam. Dat alles duurde zo’n 2(!) dagen.

Krieg ik spiet?

Maarja, was het wel een goede keuze? Was het niet veel te snel, een werkgever op 2 uur afstand van huis? Totaal geen ervaring in deze tak van transport, de vastigheid van wat je had… Hoe zou het uitpakken? Ik nam ontslag en begon begin deze maand bij mijn nieuwe werkgever. Nu ik eraan begonnen ben kan ik zeggen dat het absoluut een goed keuze is geweest! Soms moet je dus gewoon springen, springen en ervoor gaan. En mocht het toch niet zijn wat je ervan gehoopt had, dan kun je altijd nog beter “spiet” hebben van iets wat je gedaan hebt dan van iets wat je niet gedaan hebt. Springen maar!

Verwend

Een totaal andere keuze was dat van mijn moederdagcadeau voor mama van dijk, wat moet je een vrouw nou geven die eigenlijk alles al heeft? …nouja laat ik het zo zeggen; Ik koop altijd het verkeerde! Koop ik een luchtje voor d’r, staat ‘ie eerst een half jaar in de kast om vervolgens te horen dat het toch niet echt een lekker luchtje is. Koop ik een bos bloemen… zijn het oubollige lelijke bloemen (Note mama van Dijk: nee schat, dat is een orchidee geen pioenroos.) Ik zelf noem dat verwend. Iemand verwennen is goed natuurlijk maar verwend zijn is toch eigenlijk een ernstige vorm van mishandeling! En dus schoot ik dit keer overeind van de bank bij het meest geniale idee voor Moederdag 2018! En dus geen gewilde puntrozen.. uhh pioenrozen dit keer.

Mijn briljante moederdagcadeau

Hoe ’t kan, ik weet het niet maar net voor ik naar “het dorp” ging om een cadeautje te kopen voor Moederdag is het Mama van Dijk die zegt: “Als je maar geen motorrijlessen o.i.d. voor me gaat regelen…. Heh! HOE DAN!!?? Hoe kan dat! Kon ze daadwerkelijk mijn gedachten lezen? Ik weet het niet en het heeft ook niks veranderd aan mijn keuze. Ik stap de plaatselijke rijschool binnen en scoor een briljant moederdagcadeau. Ik regel haar eerste motorrijles en al moet ik haar erop vast lijmen, ze zal gaan! Gelukkig was ze er na enige vertwijfeling toch wel heel blij mee en spraken we al snel over een rijbewijs… dus toch nog een geslaagd kado! En wat betreft die enge gedachten dat ze als een of andere boven natuurlijke jomanda mijn gedachten zou kunnen lezen? Ik zie het maar zo, we zijn voor elkaar gemaakt. Zo was ons trouwen ook een goede (Note Mama van Dijk: de beste) keuze;).

Mislukte Moederdagcadeau’s mogen in de reacties worden aangeboden en/of worden geruild…

Stelletje verwende….

Papa van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.