een bezoek aan de dokter, cholesterol, papablog, papablogger, papa van dijk
Papa

Er komt een man bij de dokter

Vroeger werd ik al bang gemaakt dat ik slechte ogen zou krijgen als ik m’n wortels niet op zou eten, was dat niet alleen voor konijnen? Ik ben immers de enige in ons gezin zonder bril of lenzen. En nu mijn cholesterol?

Wortels en komkommers

Inmiddels is het mijn eigen vrouw die het nodig vind om mij met enige regelmaat er aan te herinneren dat ik niet altijd even gezond eet, en dat m’n buik toch best iets minder mag. Het kwam haar dan ook helemaal niet verkeerd uit dat er nu geadviseerd werd om toch eens een check te doen.  En daar gaan we ’s ochtends op weg naar de prik poli, eerlijk is eerlijk, helemaal gerust was ik er niet op. Stel je voor dat het toch niet in orde was met mijn suiker of mijn cholesterol. Stel je voor dat ik voortaan een glaasje water moest bestellen in plaats van zo’n fijne goud gele rakker. Dat ik echt elke dag wortels, komkommer en sla zou moeten eten met als hoogtepunt van de dag een tussendoortje: een gore paprika…BLEH!! De aarde zou stoppen met draaien, nooit zou het meer licht worden in mijn leven, een regelrechte ramp!

Stel je voor dat ik voortaan een glaasje water moest bestellen in plaats van zo’n fijne goud gele rakker.

Maar ja, eerst maar eens een kijken hoe het loopt, zo erg kan het toch niet zijn? Er wordt allereerst bloed geprikt en ik lever het potje met pies in, echt lekker is het niet natuurlijk, maar ja wat dacht je van een paprika?! We worden vlot geholpen en kunnen de volgende dag  al bellen voor de uitslag. Prima! Dag hoor!

Bezoek aan de huisarts

De volgende dag zit vrouwlief naast me in de auto als ze belt met de huisarts. We kunnen het beste een nieuwe afspraak  maken om de uitslag te bespreken. Wilma zegt nog dapper dat ik bijna nooit thuis ben maar helaas, het moet toch echt worden besproken in een gesprek. “Het kan vanavond nog” klinkt er opgewekt.  Oh kijk dat is mooi vlot, laten we dat maar doen dan. En zo stappen we ’s avonds weer de dokterspraktijk binnen. We zitten nog maar net als het al klinkt: “Meneer van dijk?”

Gezondheidscheck

Al snel verschijnen de waardes op het scherm, 1 iets te hoog maar alle anderen keurig, zelf zou ik zeggen: tegen het perfecte aan! ‘Ja, maar..’! Klinkt het naast me, het is hier dus kennelijk mijn eigen vrouw die me patiënt probeert te maken. “Hij eet niet heel gezond” Dokter: “Volgens de waardes in het bloed is er niks mis, kijk dit zijn de vetten die in de bloed komen door het eten: keurig!” Wilma: “Hij zou toch best wat mogen afvallen dokter…”  Ik ben onder tussen hevig op zoek naar de hendel waar ik de leunig van mijn stoel iets naar achteren kan doen, prachtig dit! Even later word ik nog even gewogen en word mijn bloeddruk gemeten, u raad het al keurig! Nou ja oké, het mag een onsje minder zijn maar hé ik ben toch kerngezond!

Lees hier meer (h)eerlijke en ludieke blogberichten van Papa van Dijk

Kerngezond

Dus maakt u zich over mij geen zorgen, een borreltje op zijn tijd is minstens zo gezond als een wortel. Of zoals mijn dochter altijd zegt: “Lachen is gezond”! Kijk dat noem ik nou nog eens verstandig!

En dan is het nu tijd voor taart en een bruine fruitschaal..

Papa van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.