stille tijd, christelijke mamablog, christelijke mama, geloof
geloof

Eerst dit, op zoek naar stille tijd middenin de drukte

Of je moeder bent of niet, het leven vanaf een jaartje of 20 á 25 kan je zomaar overvallen met een overweldigende lijst aan taken. Van studie tot gezin. Van werk buitenshuis tot in het washok. Je geloof daar ergens tussendoor. En soms perongeluk even niet. Het leven kan je opslokken..

Tijd om stil te worden

Overal om me heen hoor ik het. Zo vaak om me heen voel ik het. Een gejaagd leven waar weinig tijd is om uit te rusten. Een stress om kinderen om half 7 op de opvang te hebben om op tijd op het werk te zijn. Een vliegende vaart naar de supermarkt om je kinderen te kunnen voeden rond de klok van 6 in de avond. Op de bank in slaap vallen na een indrukwekkende dag. Om rond de nacht de bank te verruilen voor je bed. Het kan zomaar onderdeel zijn van jouw leven. Een drukte. En waar in het alles is er nog tijd om stil te worden?

Een vraag die ik mezelf stelde

Misschien kun je bij bovenstaande sowieso de vraag stellen of het ook anders kan. Of er door omdenken misschien een rustiger bestaan kan worden gerealiseerd, mocht dat een verlangen van je hart zijn. Een verlangen van het mijne was vooral om ergens in de drukke dag een momentje stille tijd te hebben voor God. (Note: Yes, als je thuis werkt of manager bent van het thuisfront verga je soms ook van de taken;))  Echt stil worden, dagelijks, vaste prik. Iets dat ik verloor gaandeweg in het moederschap. In de soms overweldigende takenlijst.

In de afgelopen tijd heb ik veel geprobeerd en veel laten gaan. Vormen van stille tijd die niet bij me paste. Die ik slechts enkele dag volhield of waar simpelweg toch niet aan toe kwam. Ik zocht een manier om standaard te genieten van Zijn rustpunt op de dag. Iets dat ik met enige jaloezie afkeek van mijn eigen moeder die zo kan genieten aan tafel met boekjes, een kopje koffie en worship uit haar speakers. Hoe kon ik dat eigen maken in mijn leven?

Allereerst merk ik in mijn leven dat stilte doet luisteren. In de chaos hoor ik niets. Hoor ik geen stem of fluistering in mijn hart en dus wandel ik graag in de stilte. In huis of door de natuur waar ik God zie. Hem ontmoet. En lieve mensen  dat is zo kostbaar. Het is Goud voor mij. En toch weet ik dat het leven als moeder die stilte niet altijd wordt gegeven. En dus zocht ik verder en ik vond..

Eerst dit

Eind vorig jaar kom ik in die zoektocht Eerst dit tegen. Elke werkdag een gratis audiobericht (ook wel podcast) regelrecht verstuurd als What’sapp bericht naar jou, persoonlijk! Serieus, ik kan alleen maar zeggen. Ga je aanmelden, het kost je 15? seconden en geeft je elke dag een overdenking van zo’n 7 minuten. Voor in de auto, op de bank, tijdens scrollen op insta of een rustmomentje aan tafel. Kies je moment, eerst dit helpt je groeien in geloof. En ik ben zó excited, want weetje? Het is blijver, ik sla geen dag over en voor het eerst denk ik dit is wat past bij mij. Wauw!

Wil jij ook elke dag worden bemoedigd?
Meld je hier aan. Mag ik het je aanbevelen?

Hoe geef jij je stille tijd vorm?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Heleen 29 januari 2019 at 13:51

  Dank voor de tip, ik heb me aangemeld.

 • Reply Rebekka 29 januari 2019 at 14:16

  Deze ga ik proberen, thanks!

 • Reply Emma 7 februari 2019 at 21:01

  Iets (stille tijd) als prioriteit hebben, maar er toch niet aan toe komen om het die prioriteit ook te geven… Ik heb me ook aangemeld, ik ben benieuwd! Soms heeft zoiets een sneeuwbal-effect (daar hoop ik eigenlijk op), dat je dus ná het luisteren van de podcast zelf nog weer extra in de bijbel gaat lezen.

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.