badkamermeubel, hout, mama van dijk, diy, do it yourself
DIY

DIY – klussen met je partner

In onze badkamer was een praktische DIY in de vorm van een badmeubel (inmiddels een poosje geleden) heel erg welkom. Ik vond een perfecte DIY. Een makkelijk steigerhouten badkamermeubel, zo dacht ik..

Do it yourself

Pinterest, Welke.nl en Google staat vol met leuke Do it Yourself’s. Manlief die allang blij was dat hij dit keer niet naar de boulevard hoefde voor inspiratie stemt er destijds direct mee in. En dus mailde ik een plaatselijke houthandel. We meten van te voren even hoe groot, breed en hoog het kastje moet worden en worden het eens over het feit dat we alles op maat bestellen, gezaagd en geschuurd. Dat dit toch een avontuurlijk drama zou gaan worden lees je in deze heerlijke blogpost.

diy, badkamermeubel

Klussen met je partner

Een beetje inspiratie dus om aan de slag te gaan met hout en je partner. Na een ochtend te hebben gewerkt kom ik thuis waar man en dochterlief al op me wachten op de bank. Heerlijk stel! Heerlijk weekend! Dezelfde middag rijd manlief richting Lunteren voor de op maat bestelde houten planken! Tof! Eenmaal thuis blijken zij zich alleen niet helemaal aan de exacte maten te hebben gehouden en blijk ik de dikte van de planken verkeerd te hebben ingeschat. –oops!– Waar het eerst nog hilarisch leek, veranderd de sfeer al snel in een grimmige. Waarom was dit ook alweer een goed idee?

Gepaste afstand

Om te voorkomen dat onze echtscheidingspapieren na vandaag werden ingediend besluit ik manlief’s advies ter harte te nemen en per direct afstand te nemen. Als ik niet veel later een stap binnen zijn territorium zet waar hij mijn, zijn of eigenlijk ons, project nog eens van dichtbij bewonder zie ik twee schroeven dwars door het hout steken. Ger!! Terwijl ik hard begin te proesten zegt zijn blik voldoende en neem ik wijs, verstandig -en ietwat gefrustreerd- opnieuw afstand. Ver buiten het zicht.

Als de rust is teruggekeerd besluiten we te kijken hoe het er ongeveer uit komt te zien. De zijpanelen maken we vast aan elkaar maar de plank die de boel bovenop zou gaan afwerken blijkt daar al niet meer tussen te passen. Terwijl manlief beneden het hele zooitje op zijn zij legt en in de keuken de boel een centimeter begint in te korten met een handzaag zie ik mijn net schone gasfornuis veranderen in een hoop ellende. Niets zeggen.. Niets zeggen… probeer ik mezelf toe te spreken.

Na pak-m-beet een uur of 4 te hebben gerommeld pakt hij trots zijn kastje op en loopt naar boven. Met big smile en een duim omhoog zie ik hem terugkomen. Boven blijkt hij de handdoekjes er al in te hebben gelegd. Ik smelt, wat is het mooi.

Ik verlekker me vaak aan al die handige harries. Maar ach, er is een hoop lol te beleven zonder. Ok! Heel soms dan.. 

Hoe gaan DIY klusjes jullie (samen) af?

-x- Mama van Dijk

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.