lunchbox of lunchtrommel en hippe tassen, jongen of meisje
Jouw eetcoach weet raad

3 Tips voor een leukere broodtrommel!

Tips voor een leukere broodtrommel. Met een grote kans dat ze het ook nog opeten. Nog een paar weken en dan gaan de kinderen weer naar school! Na een fijne vakantie is het dan weer tijd om terug te gaan tot de orde van de dag. Hoe fijn een vakantie ook altijd is, ik vind het ook weer lekker om in de structuur van ritme en regelmaat te komen. Als ik op vakantie ben, evalueer ik eigen altijd, onbewust, het afgelopen schooljaar en kom ik thuis met dingen die ik dit jaar toch anders wil gaan doen…

Herken je dat? Eigenlijk is het een soort ’tweede’ oud- en-nieuw.  Mijn goede voornemen dit jaar is om de kinderen wat meer gezond eten mee naar school te geven. Niet dat ze nou ontzettende slechte dingen mee krijgen maar er zijn wel punten van verbetering. En omdat ik vast niet de enige ben, heb ik hieronder 3 tips voor je zodat ook jij de inhoud van de broodtrommel van je kind kan verbeteren.

Tip 1: Koop een grotere lunch box met (het liefst) vakken erin.
Met een grotere lunch box is het makkelijker om, naast het brood, ook nog wat groente of fruit toe te voegen. Heb je er vakken in , dan is dat helemaal makkelijk. Heb je dat niet dan is het handig om een paar kleine bakjes aan te schaffen die je in de lunch box of bij de broodtrommel kan stoppen.

Tip 2: Maak het brood aantrekkelijker door er vormpjes van te maken.
Door de leuke vorm is het voor een kind veel aantrekkelijker om het op te eten. Op de foto zie je dat het brood in puzzelstukjes is gesneden (al ben ik het er niet mee eens dat de korstjes eraf zijn, maar dat is weer een ander onderwerp :-)….) En echt, heel moeilijk is het niet. Met koekvormpjes kan je al heel gemakkelijk leuke vormen maken. Een gegarandeerd succes!

Tip 3: Geef eens wat anders dan brood mee.
Denk ook eens aan een wrap besmeerd met kruidenkaas en gevuld met groenten, een opgerolde omelet of een stukje quiche. Natuurlijk kan je dit ook naast de boterhammen mee geven. Dat is een beetje afhankelijk van de leeftijd van je kind. 


Heb je zelf nog een goede tip, laat het mij weten! 

Groetjes,
Nathalie Appel

Bron foto: AnotherLunch

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.