eerste hulp, sinterklaas, pepernoten, eenjarige, stikken, mama van dijk
Sinterklaas

Sinterklaas en de verdwenen pepernoot

Nog maar drie seconden geleden zag ik hoe dochter Fleur (1) met een glimlach de pepernoot van dochter Naomi (2) in ontvangst nam. Even schrik ik maar haar kaken zie ik op en neer gaan, oké geen zorgen, denk ik nog. “Geef maar niet meer aan Fleur hoor” roep ik vanachter het fornuis de kamer in. Maar dan gaat het mis..

Eerste hulp

Slechts enkele seconden later begint Fleur een tafereel dat ik niet meer hoop te zien. Dat madam gek op eten is, is ons inmiddels duidelijk. Die pepernoot paste er daarom prima bij had ze vast opgewekt bedacht terwijl ze haar mandarijntje nog maar net had weggeslikt. Ik kijk om en zie haar gezichtje kleuren. Ze proest en hoest. Ik weet niet hoe snel ik mijn sauzijsjes in de hoek moet gooien, het mesje dat ik vasthoudt eveneens. Ik ren op haar af en voel de paniekmodus over me heenkomen. Nooit vloog ze met zo’n zwaai de tripp trapp stoel uit.

“Fleur”, roep ik in paniek!

Binnen no time hangt ze over mijn arm naar de grond gericht, haar rug krijgt het heel even te verduren. Fleur! Roep ik in paniek. Ze stopt met hoesten. Ik rommel haar opnieuw door elkaar en dan zie ik gelukkig hoe ze rustig ademhaalt na die paar seconden die zo ineens uren leken. Haar grote zus vraagt zich stomverbaasd af wat daar zojuist gebeurde terwijl haar grote ogen me aanstaren. Mama ben je boos op Fleur? vraagt ze zich meelevend af. Nee lieverd, ik neem de meisjes op schoot. En adem uit..

Black-out

Bevend als een rietje besef ik weer even hoe belangrijk het is op zulke situaties voorbereid te zijn. Ja, mijn werk als verpleegkundige had ik opgezegd, om mezelf volledig te kunnen richten op het schrijven. Had juist ik niet veel beter moeten weten hoe te handelen? Het verbaasd me. God dank (ja, ik bedoel echt!!) voor die adem teug die volgde, het huilen eveneens.

Fijn Sinterklaasfeest lieve lezers! Ik vraag dit jaar van Sint 4 extra ogen en onderzoek de mogelijkheden voor een opfris cursus in de buurt. 

Heb jij ook eens zoiets meegemaakt? Of al eens een (opfris) cursus kinder ehbo gedaan, puur voor jezelf? 

Ps: Die pepernoten heb ik weggedaan, veel beter voor de lijn ook.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.