ontbijtkoek, kruidkoek, snelle jelle, tussendoortjes, veel suiker, geen gezonde keuze, mama van dijk, eetcoach, appel en jij, nathalie appel, gastblogger
Jouw eetcoach weet raad

Hoe gezond zijn jouw tussendoortjes?

Afgelopen week stond ik af te rekenen bij het tankstation en werd mij vriendelijk doch dringend verzocht om vooral twee marsrepen voor één euro mee te nemen! Het wordt toch steeds gekker. Overal om ons heen is eten. Vind je het gek dat Nederland steeds dikker wordt! Je moet tegenwoordig steeds meer je best doen om gezond te eten.

Tussendoortjes

Het wordt ons zo makkelijk gemaakt om de hele dag door te eten, met name met tussendoortjes.
Je snapt dan ook wel, dat als je alleen al bewust bent met wat je tussendoor eet, je al een hele stap in de goede richting kan zetten. Zo is een 14 jarige klant in een half jaar tijd 7 kg afgevallen! De meeste winst heeft hij behaald door op school niet meer met zijn vrienden chips te eten en in de voetbalkantine geen energydrink te nemen!

Zo zie je dat het letten op tussendoortjes echt kan schelen! Gelukkig zie ik ook steeds meer mensen bewust worden wat ze aan tussendoortjes eten. Heel vaak krijg ik de vraag wat nou een gezonde koek is. Helaas, gezonde koeken bestaan niet! Mueslirepen of repen als ‘eat natural’ of ‘goed bezig’ bevatten gewoon suiker. Al lijkt het alsof de voorkant van de verpakking wat anders doet vermoeden. En dat is zo lastig.

Etiketten

Hoe weet je nu hoe gezond of ongezond een tussendoortje is? Je wilt er wel graag op letten maar het lezen van het etiket is zo ingewikkeld! Ik heb voor jou de oplossing! Voor de allerlaatste keer geef ik op woensdagavond 13 september de training ‘etiketten lezen’ bij mij in de praktijk in Terschuur. In deze training leer ik je in 2,5 uur de geheimen van het etiket. Waar kan je wat vinden op het product, wat moet je wel en niet geloven en wat betekent het allemaal. Aan het eind van de training ben ook jij in staat om bewustere en gezondere keuzes te maken in de supermarkt omdat je weet waar je op moet letten. Wil je meer weten of, nog beter, je inschrijven ga dan naar www.appelenjij.nl/etiketten-lezen

De meest gezonde tussendoortjes die je kan eten hebben geen etiket of een etiket met een kleine ingrediëntenlijst. Hierbij kan je denken aan groente, fruit, noten, olijven en gedroogd fruit. Dit zijn de beste tussendoortjes die je kan nemen.

Ik ben wel benieuwd, let jij op wat je eet als tussendoortje? En wat eet jij dan het liefst? Laat het hieronder weten in een reactie.

Groetjes,

Nathalie Appel

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.