is het schoolvakantie?
Moederschap, Peuter, School

Ah. Nee. Joh. Is het vakantie dan?

“Naomi is ziek geweest. Ik heb even getwijfeld of ze morgen wel naar schooltje (psz) kan. Maar als ik haar nu zie verwacht ik haar wel te brengen” Ik sluit mijn app gesprek af “Zie ik je morgen misschien bij school?”. Even later lees ik ietwat verbijsterd op; “Wat ga je morgen doen dan?” Ik voel de grijns waarmee hij word getypt bijna door mijn telefoonscherm heen spatten net nadat een eerste gedachte de revue passeert..

Huh?!

“Wat ik morgen ga doen? Dochterlief naar de peuterspeelzaal brengen? Jij niet? Ze is vast vergeten dat het morgen alweer maandag is. ” denk ik nog. Maar dan ineens dringen de nuchtere woorden tot me door. Verschikt kijk ik manlief aan terwijl ik de zojuist gemaakte fruitcreatie van aardbeien en druiven voor peuterlief in de koelkast zet. Ah. Nee. Joh. Het is vakantie!!

Ineens kom ik tot de conclusie dat ik die moeder zou kunnen zijn, die pas bij het hek van de school beseft dat het wel heel rustig is. Die de buurkinderen enthousiast begroet tijdens de wandeling naar school, niet beseffend dat we middenin de vakantie zijn beland. Die terwijl ze overal het woordje vakantie heeft horen vallen niet heeft begrepen tot het nu ook haar aan gaat. Ik zou die moeder kunnen zijn. Oeps!

Blije gezichtjes

Die maandagochtend open ik na ons ontbijt de gordijnen, terwijl het geluid van fietsende, zingende en huppelende kinderen me begroet. Buiten zie spelende soldaatjes, politieagentjes en aan elkaar geknoopte fietsen met daarbij zoveel blije gezichtjes. De zon zorgt voor de kers op de taart. Wat een feest!

Toch vraag ik me stiekem af. Hoever zou ik die ochtend zijn gekomen? Hoever zou ik richting school hebben gelopen, tot ik ontnuchterend zou beseffen; Ah. Nee. Joh! Het is vakantie! Zou ik hardop lachend dochterlief hebben verteld dat het vandaag een beetje rustiger zou zijn op school terwijl we samen aan een dichte schoolhek voelen?

Ik hoop stiekem maar dat het geluid van spelende soldaatjes, verkleedde politieagentjes en de blij gezichtjes van rondfietsende kinderen me zouden hebben gewaarschuwd..

Ah. Nee. Joh. Het is vakantie! 

-x- Mama van Dijk

Bron foto: Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.