inspiratie peuterbed voor kleine peuterkamer
Huize van dijk, Peuter, shoplog

Een Peuterbed voor mijn dreumes?

“Peuterbed(?!) ..ze is nog maar anderhalf?”. Wanneer ik aangeef dat Fleur misschien toch over moet gaan op een peuterbed kijkt ze me vragend aan. Natuurlijk, ze is ook nog zo klein maar dat dametje met blonde knot en wilde streken is er misschien wel aan toe. Sneller dan mijn gevoel soms aan kan..

Apenstreken

Ik zie haar bungelen met haar buik op de rand van haar ledikant, haar beentjes los van het matras. Over de rand hangen haar armen waarmee ze aan de buitenzijde de spijlen probeert vast te grijpen. Als ik binnen kom lopen schrikt ze even, ze lacht en vervolgt haar apenstreken opnieuw. “Fleur!” gilt mijn iets te kwetsbare moederhart het uit. “Dat moet je niet doen, straks val je!” Ze glimlacht opnieuw met een grijns als nooit tevoren.

Ik til haar warme lijfje op en houd haar inclusief slaapzakje tegen me aan, haar blonde wilde haartjes rusten op mijn schouder. “Lieverd, wat ben je toch onrustig in bed de laatste tijd” fluister ik zachtjes. Ik zie haar kijken en hoor slechts het sabbelen aan haar speen. Je bent zo klein en tegelijk ook al zo groot besef ik me heel stilletjes terwijl mijn ogen de hare vinden.

Peuterkamer inspiratie

Ik besluit naar Babypark te gaan om inspiratie op te doen. Het inrichten van de peuterkamer van Naomi leek alweer zolang geleden en ik was toe aan nieuwe ideeën. Alhoewel mijn gevoel en verstand soms nog niet helemaal overeenkomen was mijn tweede baby inmiddels toch echt een peuter aan het worden. Een peuter met apenstreken dat soms bonkend in haar bedje ligt of bungelt over de rand.

Babypark

In de vlog van afgelopen week nam ik je mee naar Babypark. Tussen de babyspullen, te midden van (te) leuke mini bedjes en de (te) schattige kinderkamertjes werd er plaats gemaakt voor een stel rammelende eierstokken. Al was dat van korte duur..

Klik hier als je de video niet kunt zien
Peuterbed voor kleine peuterkamer

Ik laat mijn oog vallen op een stel peuterbedden die parmantig naast elkaar staan. Even waan ik me in gedachten in een perfect gestyled kinderjeugdherberg. Het mint groene bedje, dat overigens in diverse kleuren leverbaar is, heeft mijn sterke voorkeur. Dit Coming Kids Flex Peuterbed is te koop voor 179,-. Ook het lichtgrijze bedje dat oogt als een zachte kleine boxspring (zie vlog) valt hier erg in de smaak. Het gaat om het bedje Stapelgoed Skip maar kost wel 449,-. De reden dat ik dat bedje zo gaaf vind is dat het met stof is afgewerkt. Fleur bonkt erg veel met haar hoofdje tegen het hoofdbord aan om na drukte haar prikkels te verwerken. Het is misschien de vraag of dat met het veranderen van een bedje beter zal gaan (of minder pijnlijk zal zijn) maar ik heb goede hoop!

Omdat ik geniet van een grote open zolder wil ik Fleur’s babykamer voorlopig dus ook blijven gebruiken als haar peuterkamer. Ik stel me voor dat er straks een smalle hoge kast in komt te staan met daarnaast (voor het raam langs) een schattig peuterbedje. Het is met de ongeveer 2m x 3m echt wel een klein kamertje maar met de juiste styling moet dat vast een mooi geheel worden.

Peuterkamer styling

In tegenstelling tot het peuterbed in de kleur mint zorgt het grijze bedje meer voor een stoerdere look en maakt het witte bedje daarentegen de sfeer in een peuterkamer fris maar pok liefelijk. Al zou ik ze allemaal prima kunnen combineren met een mooi zachtroze gehaakt kleed, een roze stoeltje en meer van die schattige pastelkleurige accessoires. Ik krijg er helemaal zin in! Zeg nu zelf, dit is toch ook te schattig?

Mijn oudste, Naomi, ging met zo’n 20 maanden over naar een peuterbed. Zij heeft toen het witte Bopita Belle Peuterbed van ons gekregen en daar ben ik nog steeds helemaal verliefd op!

Hoe oud was jouw kindje toen het naar een groter bed ging?
Koos/kies jij voor een eenpersoonsbed of voor een peuterbed?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Elsbeth 12 juni 2018 at 13:44

  Toe Sem uit bed klom hebben we de zijkant van zijn ledikant eruit gehaald (dat kan niet zomaar bij alle ledikantjes). Daar ligt hij nu nog steeds in trouwens… Wordt wel tijd voor een groter bed, haha! Hij heeft ook heel lang dat hoofdbonken gedaan om inslaap te komen, echt naar is dat hé! Daarvoor hebben wij toen een hoofdbordbeschermer gekocht; een soort groot kussen dat je om het hoofdeinde heen kan strikken. Goedkope en effectieve oplossing.

  • Reply Mama van Dijk 12 juni 2018 at 13:53

   Heel slim Elsbeth! Hier hebben wij inderdaad ook over gesproken en ik geloof dat ik eens om me heen ga kijken om er inderdaad toch ook eentje te bestellen. Dat veilige van een ledikantje is voorlopig, na een strenge toespraak rondom de apenstreken misschien voor nu toch ook nog even gewenst! -x-

  Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.