kijk met andere ogen naar jezelf, je bent geliefd, in jou vind ik vreugde, mamablog mama van dijk
Papa

Een nacht(rust) van een chauffeur en die van zijn vrouw

Na een mooie dag werken trek ik een biertje los. Die had ik wel weer verdiend, denk ik bij mezelf. Ik installeer de laptop voor een leuke film en besluit op tijd mijn bed in te kruipen. Het bed dat achter de stoelen van mijn truck verscholen ligt. Vanavond weer niet thuis. Thuis, waar het woordje nachtrust ondertussen weer een andere betekenis krijgt…

De verkoudheid van onze jongste dochter Fleur zorgt ervoor dat ze vaak, heel vaak, wakker is. Sociaal als ze is laat ze daar de rest van de aanwezigen in huis graag volledig van meegenieten. Vandaar dat ik besluit deze nacht van huis weer eens goed te benutten en mijn nachtrust te pakken. Op tijd onder de wol dus. In de hoop dat deze bewuste nacht thuis ook rustig blijft, vallen hier de “luiken” dicht.

Even word ik wakker,het is 02.45 uur. Op whatsapp geen berichtjes gekregen…keurig! Alles wijst erop dat het thuis al net zo rustig is als hier. Rond 06.00 uur probeert de wekker me uit bed te krijgen, nadat ik besef dat ik best uit geslapen ben geef ik me over, stap uit bed en druk gauw de koffie aan. Als die vast warm begint te worden kijk ik even op mijn telefoon. Daar zie ik dat er vanaf 02.49 is geappt. “..drama thuis”. Slechts 4 minuten nadat ik gekeken had heeft Mama van Dijk me geappt dat het er thuis niet zo lekker aan toe ging. Bah, denk ik. Hopelijk kan ze verder vandaag een momentje rust vinden. Voor nu is er helaas maar weinig aan te veranderen.

Die avond en nacht zou ik er weer zijn om te kunnen helpen, al weten we allebei wel dat dat maar tot een uur of 03.00 zal zijn. Zowaar ben ik die avond een keer op tijd thuis. Rond 17.45 zitten we als gezin aan tafel, iets dat heel weinig voor komt. We genieten met z’n vieren en zelfs Fleur lijkt al weer te zijn opgeknapt en heeft duidelijk plezier! Na het eten gaat Mama sporten en dus zwaaien we haar uit.  “Ja, dag hoor!” wij vermaken ons wel!

Nadat de blokken duplo, een hele dierentuin en de heuse poppenverzameling door de kamer is geslingerd is het volgens oudste dochter Naomi tijd voor een filmpje op papa’s telefoon. Maar aangezien deze papa dat een veel minder goed idee vind kom ik met een betere. “Papa zet wel even een filmpje op de televisie aan” zeg ik enthousiast. In een mum van tijd vliegen de dvd’s al de tv-kast uit.”DEZE!”roept Naomi. Er word gekozen voor K3. Ach..

K3, natuurlijk. Waarom ook niet.

De stoelen duwen we opzij, evenals de poefjes. En zo ontstaat vanavond voor de dames een prima dansvloer. Naomi swingend en springend en Fleur in haar loopstoel waarbij ik haar steeds weer naar voren mag duwen. Na de nodige beweging is het dan toch echt bedtijd en ze gaan slapen zoals een “van Dijk” dat hoort te doen. Keurig dus. En zo blijft het stil. Tot het moment daar is dat ook wij die avond in bed kruipen. Alsof ze het doorheeft. Gelukkig gaat de nacht die volgt beter.

In de hoop dat die tijd gaat komen, dat ook Fleur net zo braaf gaat slapen als Papa van Dijk (het zij op de kop, over dwars of hoe dan ook, als het maar stil is) gaan we verder. Verder met het genieten van deze twee prachtige zusjes.

 

Papa van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Bep van Dasselaar 29 juli 2017 at 11:40

  Wat goed dat mama van Dijk een avondje lekker kan sporten. Dat heeft ze nodig na alle gebroken nachten. Het lijkt me niet meevallen dat je er vaak niet kunt zijn om haar te steunen. Pittige tijden voor allebei, maar het komt goed.

  • Reply Mama van Dijk 30 juli 2017 at 19:57

   Het valt soms ook zwaar al die maanden met weinig slaap icm overdag alles zo goed mogelijk proberen te runnen. Maar ze geven ook zoveel terug. Ik sport nu 2 tot 4 keer in de week en na de vakantie als de oppas weer op gang komt werk ik ook weer verschillende dagdelen voor Mama van Dijk. Heerlijk om er op die manier ook even niet te hoeven zijn. -x- Mama van Dijk

 • Reply Minke | mamaminke.nl 30 juli 2017 at 14:45

  Tropenjaren. Maar het wordt beter. Ooit.
  Minke | mamaminke.nl onlangs geplaatst…Mamachallenge #2: Het regent, hoera voor netflix!My Profile

  • Reply Mama van Dijk 30 juli 2017 at 19:53

   Haha zo is dat Minke! Het komt goed. Nu of later. -x- Mama van Dijk

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.