suikerklontjes, frisdrank, pakjes drinken, ongezond, diy, yoghurtdrank
Jouw eetcoach weet raad

Wat laat jij je kinderen drinken?

Vandaag gaan we het hebben over drinken. Er is ondertussen een heleboel te kiezen maar wat is er nu echt gezond? En welk kind drinkt er tegenwoordig nog water? Vandaag deel ik ook weer een leuke do-it-yourself. Lees verder en ontdek hoe je simpel en snel een zelfgemaakte yoghurtdrank op tafel zet.

Ik weet dat jij als ouder echt wel bewust bezig bent met wat je je kinderen te eten en te drinken geeft, maar in deze tijd is het zo moeilijk om de juiste keuze te maken! Je wilt niet dat je kind zoveel zoetigheid krijgt dat hij/zij er een koekjesbuik aan over houdt, tegelijkertijd wil je ook niet dat je kind een buitenbeentje in de klas is. De enige die water drinkt. Dus geef je toch maar dat pakje Wicky mee. Daar zitten tenminste nog wat vitamines in, toch? Nee sorry, Wicky is gewoon suikerwater met een heel klein beetje vitamine. En die vitamines zijn alleen maar toegevoegd om het op de voorkant van het etiket te kunnen zetten. Zodat ouders het eerder gaan kopen. En zo trappen we er met z’n allen weer in. Helaas werkt de voedingsindustrie zo.

Wat drinken jouw kinderen? In hoeverre maak jij je zorgen over wat ze binnen krijgen? Laat je het mij weten in een reactie hieronder? Ik zou het ontzettend leuk vinden! Op de uitgelichte foto zie je mijn klontjesbord. Misschien heb je die wel eens voorbij zien komen. Op dit bord krijg je een indruk hoeveel suiker er in diverse drankjes zit. Dan zie je dat water toch echt het beste is. Thee kan natuurlijk ook. Maar kijk alsjeblieft uit voor light-producten zoals Slimpie. Kinderen zitten na 3 glazen al aan de taks van wat ze mogen hebben aan zoetstof. Daarnaast zit het boordevol kleur- en smaakstoffen.

Nee, liever ook geen Optimel. Ook dat wordt best vaak aan mij gevraagd, of dat wél gezond is. Weet je wel hoe makkelijk het zelf te maken is? En hoeveel gezonder ook? Ik heb een keer een blog geschreven op mijn website over het verschil tussen Optimel en zelfgemaakte yoghurtdrank. Misschien vind je het leuk om te lezen.

Tot volgende maand!

Hartelijke groet,

Nathalie Appel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.