christelijke mamablogger, samenwerkingen, welkoop,
Mamablogger, Review

Zomerpret, een framezwembad, bevroren rosé en ultiem Ibiza gevoel.

Vandaag neem ik je even mee, naar die zonnige dagen, enkele weken terug. Het is 20 Juni om precies te zijn als ik enigszins oververhit besluit dat het tijd word voor een zwembad. Ik regel oppas, struin winkels langs. Duik diverse webshops in en beland uiteindelijk diezelfde dag nog aan de balie van de Welkoop in Barneveld met maar één doel. Een. Groot. framezwembad. Please!

De zomer is er weer. Welkom terug zon! Terwijl half Nederland de afgelopen tijd weer luidkeels zat te schelden op de stortbuien, de onweer en de “kou” bleven we er hier in huize van Dijk koeltjes onder. Wat hebben we al heerlijke zomerdagen gehad en wat gaan we er vast nog een heleboel krijgen. Onze plantjes zaten ondertussen al behoorlijk in de zon te schreeuwen om een flinke portie regenwater en nu de zon ook weer zijn best doet gaan we allemaal weer stralen, niet?

Te laat?

Je hebt er vast nog een paar achter staan zeg ik bemoedigend. Helaas. De maat die hier nog net in ons nieuwbouwtuintje zou passen was natuurlijk uitverkocht. “Zijn vanmorgen de winkel uitgevlogen” Aii. Net te laat dus. Een paar belletjes later en een paar kilometer verder laad ik bij een andere filiaal van Welkoop mijn gewilde zwembad in. Yes!

Thuis kan ik natuurlijk niet wachten en laat ik mezelf binnen een uur verbranden in de beklemmende zon terwijl mijn framezwembad steeds meer vorm krijgt. Dolgelukkig als hij staat overspoel ik iedereen met een foto van ons nieuwste aanwinst. Aan het einde van de middag tegen een uur of 16.00 probeer ik zowaar ook direct mijn eerste duik te nemen. Slechts het aanraken van het water met mijn grote teen zorgt voor een afkoeling waar geen vrieskist tegenop kan. Volgende keer toch maar warm water. Maar ook nu weet ik mezelf te herpakken. En na pak en beet een minuut of 30 zwem ik mijn eerste rondje. Door water waar je bier/wijn of rosé in zou kunnen bevriezen, maar wel door een zwembad dat mooi in onze eigen tuin staat te pronken. En al snel heb ik die week de smaak te pakken en glip ik rond de middag als de meisjes slapen heel even het huis uit. De babyfoon in de schuur, een ijsthee zero op de rand, mezelf gewurmd in een sexy alles omhullend badpak drijvend op een luchtbed met slechts twee tenen in het water die richting geven aan mijn dobbersessie. Heerlijk. Genieten. Stop de tijd.

Persoonlijk advies van Welkoop

Als ik later die dag op 20 Juni met enkele van mijn lezers in de reacties op Mama van Dijk ” in gesprek ” ben over deze heerlijke aankoop worden er diverse adviezen gegeven. Voor het gebruik van een heleboel accessoires voor nog meer plezier. Niet veel later reageert ook Welkoop Barneveld met een enthousiast overzicht van hun producten. Die morgen tijdens mijn koop in de winkel had ik nergens op gelet, was ook niet voor advies gekomen, wilde slechts -en alleen flink- afkoelen. De vriendelijke medewerkster nodigt me uiteindelijk alsnog uit voor goed advies en dat sla ik natuurlijk nooit af. We maken een afspraak en ik word persoonlijk bijgepraat over mogelijkheden om je bad te testen op de juiste pH-waarde en zoveel meer, er worden accessoires getoond van filters tot schepnet. Van anti alg tot chloordrijvers. Wat is er een hoop! Bepakt met een bus chloortabletten, een chloordrijver en de nodige strips om het water te testen* vervolg ik mijn weg terug naar huis.De volgende dag begint het donker te worden, te storten, begint de onweer. Binnen, achter het raam kan ik slechts het blauwe gevaarte aanschouwen. Het Ibiza gevoel aan huis, in de tuin. Verlangend naar die zomerse dagen die er heus weer komen gaan!


Wij bedanken
Welkoop Barneveld voor de vriendelijke service, de adviezen rondom het zwembad en de bovenstaande producten* die we ontvingen om bij te dragen aan het zwemplezier en Ibiza gevoel. Dat gevoel dan wel zonder cocktails, zand tussen de tenen of een lekkere beat uit de muziektent verderop. Wel met babyfoon, dartelende kinderen, en bevroren rosé.En nu is het zover. De zon is weer gaan schijnen, de caravans en campers rijden weer af en aan door de woonwijk, buiten hoor je naast het tsjirpen van de vogels weer een heleboel zomerpret en luid vermaak en ik.. Ik trek het zeil van ons blauwe gevaarte af waar de geur van chloor mijn neusharen begroet. Welkom zon. Welkom terug.

 

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.