lijnen, fitmom, afvallen, mamablog, mama van dijk, overgewicht, gezond eten, koolhydraatarm, sporten, christelijke mama, bootcamp, training, hardlopen
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt drie maanden verder

Rijd ik een aantal weken geleden nog met het nodige lood in mijn schoenen richting het eerste lesje bootcamp, rent Mama van Dijk nu als een sprintend haasje met plezier over het industrieterrein waar de fitclub gelegen is. Weliswaar een nog wat voller haasje maar ach daar word aan gewerkt. En dat afvallen of lijnen ook gewoon keihard werken is lees je vandaag..

De oplettende lezer zal zich mogelijk afvragen; ” waarom het industrieterrein? Je sport toch in het bos? ” Juist! Maar Mama van Dijk zou Mama van Dijk niet zijn als zij niet open staat voor nieuwe uitdagingen. En toen (ondertussen sportmaatje) Rolinda me meevroeg eens te kijken bij de fitchallenge van fitclub Veenendaal besloot ik het een kans te geven. Immers, gratis, dus wat mij betreft niets te verliezen. Behalve die kilo’s natuurlijk, dat zou lekker zijn! Ik stond al weer een heel tijdje stil op de weegschaal. Nu is dat sowieso niet handig stil te staan, ervaring leert me namelijk dat je met een beetje beweging, het zij links of rechts, naar voor of achter leunend je toch al snel de nodige grammetjes kunt beïnvloeden. Heerlijk zo’n weegschaal. Niets mis mee toch?

Ik trakteer mezelf kort geleden nog op een roze sport singlet. Leuk prijsje, hippe kleur. Maatje Medium.. Large, kuch. Niet veel later hangt hij nog steeds in de kast. Ik weet niet wat voor een spiegel ze hadden in de sportwinkel maar eenmaal thuis aangekomen voel ik mezelf een lopende rollade en besluit ik hem vooralsnog maar even in de kast te bewaren. Zit die zwarte, enigszins afslankende, variant ineens een stuk plezieriger.

Ondertussen ben ik zowaar al wel 8,5 kg kwijt, oké, als ik teveel naar achter leun schommel ik rond de -8kg. Maar wauw! Dat is toch al een topprestatie? En zowaar verlang ik op maandag en donderdagavond al echt naar mijn ‘bootcamp’ uurtje. Een milde bootcamp die bestaat uit een warming up, oefeningen als sit up’s, squats, crunches, hardlopen (etc,etc) en natuurlijk het breken van persoonlijk records zoals de sprintjes of het planken. Met een gezellige groep fanatiekelingen met heel diverse doelen en leeftijden, iedereen op zijn/haar eigen niveau. En voor mij geldt, even geen mama hoeven zijn, me’time met ook nog eens een flinke energieboost als gevolg. Win-Win.

En terwijl de temperatuur buiten weer rond de 30 graden schommelt, de eerste zweetdruppels zonder enige inspanning al voelbaar zijn en manlief me voor gek verklaard rijd ik toch opnieuw richting Veenendaal. Diehards. De temperatuur van mijn lijf stijgt tijdens het tropische lesje al gauw richting de 50 graden, mijn hart slaat weer een paar tandjes sneller en mijn kuiten zouden naderhand het liefst geen stap meer zetten. Maar zo rijd ik met een paar zweetdruppels extra en een tevreden gevoel terug naar huis. Het gaspedaal weet ik nog net in te drukken met mijn grote teen waar bewonderenswaardig nog geen spierpijn in te vinden valt. Veilig en wel plof ik thuis op de bank. Maar niet voordat ik heel even boven bij mijn meisjes naar binnen gluur. Slaap lekker lieverds, mama is weer thuis.

Heb jij zin om het sporten (weer) op te pakken? Train je graag op eigen niveau mee binnen een groep en doe je dat graag in de buitenlucht? De trainingen worden begeleid door coaches. En er is nog voldoende plek om je aan te sluiten bij de fitclub. Interesse? Doe me gerust een berichtje.

Wie had dat gedacht, Mama van Dijk fanatiek aan de sport. En als ik het kan, kan jij het ook. Wie weet zien wij elkaar binnenkort wel real-life? Hoevaak sport jij? En wat doe jij het liefst?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.