buitenspelen, vroeger
Jouw eetcoach weet raad

Buitenspelen moet je leren!

De zomer is in aantocht en daarmee ook het mooie weer. Wat is er voor kinderen dan leuker om heerlijk buiten te spelen? Kan jij het je nog herinneren? De hele middag naar buiten, snel naar binnen om te eten als je moeder je riep, en daarna vlug weer naar buiten want je was met de buurkinderen zo’n leuk spel aan het doen!

Helaas zie ik in mijn praktijk steeds meer dat kinderen bijna niet meer buiten spelen en daarentegen 4 uur of meer achter een beeldscherm zitten. Terwijl buiten spelen zo ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind. Behalve beweging leert het heel veel sociale vaardigheden en verbetert het zo de motoriek. Daarnaast is buiten spelen ook gewoon heel erg leuk! Kinderen zouden minimaal een uur per dag moeten bewegen. Daar is de sport niet bij gerekend! Het zijn de ‘gewone’ dagelijkse bewegingen als lopen, fietsen en spelen.

Kijk eens samen met je kind of hij/zij dat uur ook haalt. Schrijf eens een week lang op wat je kind beweegt op een dag. Is het minder dan een uur per dag dan is er werk aan de winkel!

Help je kind in het begin met buiten spelen. Weet je dat jij de buiten-speelexpert bent? Vroeger werd er veel meer buiten gespeeld dan nu. Weet je al die spelletjes nog die we buiten speelden? Stoepranden, Stand in de mand…, landje veroveren enzovoorts. Heel veel kinderen kennen deze spelletjes niet meer. Hoe leuk is het om ze dit te leren!

Succes maar vooral, heel veel plezier!

Liefs, Nathalie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.