kraamfeest, kraamvisite, mamablog mama van dijk, verleidingen, afvallen, lijnen, feestje, slingers, mama van dijk, christelijke mamablog, mamablog, mama van Dijk
Jouw eetcoach weet raad

Hoe overleef ik een feestje?

Iedereen heeft wel eens een feestje. Maar ik merk dat sommigen daar erg tegenop zien. Al die verleidingen zijn lastig te weerstaan. Hoe voorkom je nu dat je tijdens zo’n feestje helemaal los gaat? Vandaag geeft Nathalie op Mama van Dijk de beste feesttips om die verleidingen te weerstaan.

Ik heb 5 tips voor je die je makkelijk kunt toepassen:
  1. Zorg dat je niet met honger van huis gaat. Klinkt logisch, toch zijn er velen die denken: sla de lunch maar over want we moeten vanmiddag naar een verjaardag en daar krijgen we ook genoeg. Het gevolg is dat je dan uitgehongerd aankomt en als een soort koekiemonster alles opeet wat er langs komt. Eet ‘s middags gewoon je lunch en eet vlak voordat je vertrekt nog een appel. Dan heb je een goede bodem en kan je de verleidingen beter weerstaan.
  2. Visualiseer vooraf hoe de verjaardag zal verlopen: is er taart, zijn er chips of bitterballen. Eet je ‘s avonds mee en wordt er dan friet gehaald? Maak vooraf keuzes: wordt het een stukje taart of liever wat chips. Zo ga je voorbereid naar de verjaardag en overkomt je al dat eten niet. Je hebt immers al een keuze gemaakt.
  3. Drink water! In wijn zitten aardig wat calorieën en een gemiddeld glas frisdrank bevat al snel 6 suikerklontjes!
  4. Kies alleen voor het allerlekkerste en geef het eten een cijfer. Is dat stukje gebak echt de moeite waard? Geef je het een 8,9 of een 10? Is het antwoord nee, neem het dan niet.
  5. Neem de dag na het feestje een balansdag. Eet meer groente en fruit, drink veel water en beweeg extra. Is het echt fout gegaan, bedenk dan dat elke moment een goed moment is om de draad weer op te pakken. Laat niet direct de teugels helemaal vieren maar pak de draad gewoon weer op.

 

Ik ben heel benieuwd of jij nog een tip hebt.

Laat je het hieronder weten?

 

Warme groet,

Nathalie Appel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.