verlanglijstje, cadeau, meisje, dreumes, baby, 1 jaar, eerste verjaardag, mama van dijk, cadeautip
Baby, verjaardag

Het verlanglijstje van een meisje van 1.

Daar zit ik dan. Ik probeer een lekkere houding aan te nemen wanneer ik deze post start. M’n meisje vond het beneden veel te gezellig en besloot dus (of eigenlijk de hele dag al) dat het tijd was om uit te testen hoelang ze moest huilen in bed voor ze weer mee naar beneden mocht. Het was haar gelukt vandaag. Als ik vanavond tijd heb voor mezelf, schrijf ik deze heerlijke blog ter inspiratie voor jou over het verlanglijstje van een meisje van 1..

Was ik niet die moeder die zij dat dat me nooit zou gebeuren? Ik vooral enkel en alleen consequent zou zijn? Maar kon ik ooit bedenken hoe het zou voelen als boven een klein droppie in haar bedje ‘Mamamamaam’ roept? Ohhhh! Dat ben ik! Ik mag haar mama zijn en ze roept mij! Ze heeft me nodig hoor! Tja, dat dus.. zo ga je voor de bijl. En niemand zal je vertellen dat het echt erg is. Nu nog niet. Natuurlijk was het leuker beneden. Maar na even in de hoek van de bank te hebben gezeten, als je bijna alle knopjes van mijn laptop een tik hebt gegeven, aan het scherm trekt en  uiteindelijk een paar pogingen doet om de hoek van de laptop te verorberen terwijl je je uitgebreid in je ogen wrijft neem ik de beslissing voor je dat het toch beter is om te gaan slapen. Gelukkig niet veel later lig je er in je bedje bij als een schitterend prinsesje in dromenland. ‘Mamaaamam’ had je daar toch niet voor nodig.

Van de week rekende ik het allereerste verjaardagscadeau voor Naomi af bij de kassa. Haar echte allereerste cadeau kreeg ze al eerder van oma. Het zitje voor op de fiets van yepp. Oh wat is hij mooi! Nu was het mijn beurt. Ik kocht vast een pop voor de allerkleinsten. Zo een met een zacht buikje. Een Little baby born. Je was ooit zelf zo’n klein popje bedenk ik me wanneer ik het cadeautje op de lopende band bij de kassa zet. De rollercoaster van het eerste jaar eindigt al spoedig zijn rit. Alsof we schuin over de schouders terugkijken en de loopings van het afgelopen jaar verwonderd aanzien terwijl we ‘at the moment’ in  heel rustig vaarwater dobberen. Wat lekker! Dit jaar was niet puur en alleen interieur en life -changing, wallen’kwekend en een heuze rollercoaster.  Het was veel meer dan dat alles, het was (en is) zo levens’verrijkend!

Hoe rijk we ook zijn in elkaar, een verjaardag zonder cadeautjes lijkt me wat kaal. Vandaag daarom het verlanglijstje van een meisje van bijna 1 jaar. Sinds deze week is de box al weg (daarover binnenkort meer) dus speelgoed dat je aan de box moet hangen is hier niet meer zo handig.

Wederom maakte ik een collage -ikvindzezoleuk!- om in een oogopslag te zien wat Naomi, hmm laat ik zeggen wat mij superhandig, ubercool of te leuk vind om voor haar in huis te hebben! Niet alles kon in de collage. Want waar ik eerst dacht dat het best moeilijk leek. Na enig research en navraag bleek haar verlanglijst al meters lang te worden.

Ze hebben tegenwoordig zulke leuke dingen! Maar wat geef je in vredesnaam een meisje van 1 jaar dacht ik nog. Ik help jullie op gang vandaag. Allereerst Vtech. Een merkspeelgoed dat een super leuke roze babywalker in de collectie heeft, handig voor als je meisje nog niet loopt, ook hebben zij een zeer grote collectie van ander educatief of gewoon super leuk speelgoed in deze leeftijdscategorie. De vrolijke vormenkever, de magische liedjesboeken die zelf liedjes afspelen bij het omslaan, de rode auto ambulance met de vele knopjes, de zoef zoef boerderij en de zoef zoef dierentuin ik vind ze allemaal helemaal geweldig! Dus, die staan er vast op.

Wat vinden we verder op haar lijstje? Blokken en bouwen. Overal waar dochterlief komt lijken er blokken te zijn. Iets wat we in huize van Dijk nog niet vinden. Bij de huisarts zagen we van de week een gigantische ton met abrick blokken. Je hebt ook een roze variant van deze abrick blokken om een prinsessen kasteel te bouwen. Maar de normale blokken in alle mogelijke kleuren die ze bij de huisarts adoreerde zijn dus ook helemaal te gek om te geven of te krijgen. Duplo heeft een serie vanaf 1,5 jaar. Dit staat duidelijk op de doosjes aangegeven. Je moet even online kijken als je ze nog niet kent want ze zijn te leuk! Je hebt bijvoorbeeld het Duplo Mijn eerste Speelhuis, De creatieve dieren of een grote bouwdoos met 70 losse stukjes om zelf lekker creatief te laten bouwen of te stapelen. Ze staan bij deze dikgedrukt op haar lijstje:)!

Terwijl dochterlief uitbundig begint te lachen op het kleed, als ik stukjes uit de post van vandaag hardop citeer, gaat de lijst verder. Houten speelgoed. Hoe leuk is het om speelgoed te hebben dat heel lang mee gaat. In mijn ogen staat dit bij houten speelgoed centraal. En dus staat ook dat erop. Bijvoorbeeld een heel schattig houten roze loopfietsje. Deze hoop ik zelf voor haar te scoren:)! Je wist het nog niet? Ik ben fan van tweedehands dus ik kan gerust een uurtje op marktplaats struinen en vind daar vaak de leukste dingen. Tweedehands cadeautjes (als het er nog perfect uit ziet) zijn tegenwoordig hartstikke hip hoor! Een houten activiteitenkubus, een wigwam/tipitent met houten stokken en een wit doek om heerlijk te vullen met kussens en gezellig in te spelen. Een steigerhouten keukentje, een houten gitaartje met echte snaren -iets dat muziek geeft doet het hier trouwens sowieso helemaal goed-. Als laatste in het houten segment zo’n uberleuk  hoog houten poppenhuis. Een blik op marktplaats en je vind ze in aangekleed en wel voor een prikkie.

Het begint je ondertussen vast duidelijk te worden, er is zoveel mogelijk, zoveel leuk en zoveel te krijgen. Om het lijstje compleet te maken vul ik hem aan met een peppa’s eerste tablet die ze uit betrouwbare bron vernomen van oma krijgt (Leeuk!!) Verder vind ik regenlaarsjes voor als ze gaat lopen zo lief -bijvoorbeeld zoals die in de collage-. Of kleertjes voor haar Little Babyborn popje van 32 cm die nu nog in z’n blote gat staat (oeps). Of gewoon -het altijd leuke- interactieve (a la actie-reactie) speelgoed. Veel op haar verlanglijstje is niet alleen nu leuk maar ook de komende maanden/jaren! En dat is toch ook gewoon heel slim, nietwaar?

 

Wat kocht of kreeg jij voor een 1-jarige?

-x- Mama van Dijk

Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Het verlanglijstje van een meisje van 2. - Mama van Dijk 16 augustus 2017 at 21:31

    […] het dus wel een hoop plezier. Voor de meisjes ben ik vooral ook fan van het merkje Janod of Djeco. Vorig jaar kreeg dochterlief van ons o.a. een houten fietsje dat nu nog in topstaat […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.