Mamablogger

Weggeven is leuk, vooral orchideeën

“Doe de deur maar open voor papa” klinkt er vanuit de hal. Terwijl Naomi enthousiast deze taak uitvoert komen ze gezamenlijk binnenlopen. De zaterdagse boodschappen klus met papa werd weer volbracht. Mijn oog valt op het plantje dat ze dragen bij binnenkomst. Is er iemand jarig? vraag ik me in gedachten af nog voor hij zegt “Voor mama, eh Naomi”. Ik kan het niet laten om de grijns op mijn gezicht te verbergen. “Wat is er?”..Orchideeën?

Vind je hem zó lelijk? vraagt manlief terwijl ik proestend de orchidee in ontvangst neem. Ik wist hét. Ik neem nooit meer een bloemetje mee, vervolgt hij lachend. Die avond verassen we oma met een prachtige orchidee met paarse stippen. Blij dat ze er mee was! Delen is fijn, vooral orchideeën.

Vooruit manlief weet ondertussen best dat mijn liefde voor bloemen groot is maar vooral ligt bij een gaaf boeketje, gedroogde eucalyptus, besjes of een sober takje magnolia. Eerder die middag bleek tijdens het bezoek aan de plaatselijke supermarkt een kleine catastrofe te ontstaan toen dochterlief het cadeaukaarten rek bestormde en haar zinnen had gezet op een felgekleurde Intratuin bon.

Terwijl manlief nietsvermoedend een doosje sigaren wist te bemachtigen bij de klantenservice bemachtigde dochterlief haar gewilde cadeaukaart. Je voelt hem al aankomen. Die moest natuurlijk betaald worden. En om het geheel dan maar een liefdevolle draai te geven werd er besloten voor de moeder des huizes een bloemetje mee te nemen en de cadeaubon daaraan te bevestigen. Hoe lief, en dat meen ik, dat wel! Aangezien er verder keus was uit een geranium of cactus werd de beruchte orchidee zorgvuldig uitgekozen, liefdevol gedragen, met een lach overhandigd. -Er volgden knuffels en kusjes, een heleboel!-

Delen is fijn. Vooral orchideeën.

Ben jij gek op bloemen? Word je graag/vaak mee verrast?

Leuk als je reageert!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.