Baby, zwangerschap

Minutenlang

Net voor de eerste familieleden huiswaarts keren vanaf onze kerstvakantiebestemming spreken we met zn allen af bij “Wilma’s snackbar” in plaatselijk Cocksdorp op loopafstand van onze camperplaats.

Minutenlang

In gedachten zie ik de groengekleurde maandverbandpakjes ongeopend in het kastje staan. Mijn losgeslagen gedachten slingeren merkbaar heen en weer. Glimlachend wandelen we met de hele stoet op weg, de meisjes zijn moe en draag ik om beurten op mijn rug. We lopen niet veel later de snacktent binnen en ik probeer me te focussen op de bestelling als een vlaag misselijkheid ineens opzet. Ik vertrek richting toilet en houd minutenlang een hand voor mijn open mond terwijl er een stel billen op het toilet rusten. Totaal verbijsterd vraag ik mezelf af;

“..dit kan toch niet waar zijn”?!

Ik loop nietsvermoedend terug naar mijn plek waar de buitendeur mij steeds weer voorziet van een schepje frisse lucht. We eten. Zij. Ik niet. Besluit te doen alsof ik vol zit en ga “vast even” naastgelegen Texels winkeltje een bezoek brengen. Mijn oog valt op een zalige chilltrui in de salebak. Niet veel later sta ik in het pashokje waar ik bewonder. Dat lijf van mij, gehuld in sportlegging en chilltrui. Ik aai over mijn buik die in deze trui nog zachter aanvoelt. Nogmaals die hand voor mijn mond. Ik aanschouw het beeld met een twinkeling in mijn ogen als het met een “Nouu.. past ‘ie??” plotsklaps word onderbroken. Ik roep wat terug en betaal de trui. Alleen al om deze herinnering. Want wat als..

Wat als..

De volgende morgen vertrekken we huiswaarts. Het is manlief die die dag meermaals aandringt op een test. Niet nu te midden van de lading was, uitpaktaferelen en de meisjes. Vertel ik. Vanavond. Nu nog niet.

De avond valt, wasstapels verdwijnen in de kast, de meisjes in bed. De rust is terug wanneer ik bijna liefkozend het krakende papiertje tussen mijn vingers houd. Mijn hart klopt voelbaar sneller. Mijn handen voelen klam. Ik had ze op voorraad. Maar deze keer voelde het zo anders. Een sensitest…

Wordt vervolgd

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.