Baby, zwangerschap

Ik ben zwanger

Manlief die glimlachend de hele middag al langs grotere auto’s zat te scrollen komt vol verwachting naast me zitten. Aan tafel.

Een lange tafel

De tafel die hij voor geen goud had willen ruilen voor een ronde. De lange teakhouten tafel die vanaf onze trouwdag al zovaak was meeverhuisd. De tafel waaraan zovaak zoveel kindertjes zaten. Rondom zelfgebakken cakejes of felgekleurde limonadebekers. Vooral op dinsdagen en donderdagen. Vandaag zitten we er samen. Achter ons de kerstboom. Voor ons een knisperend papiertje. Als een cadeautje.

Wat eraan vooraf ging

Ik schrik van haar onverwachte opmerking

Eerder die middag is het onze bijna 8 jarige dochter die mij even apart neemt in de camperwasstraat. Mam, vertelt ze; ” In deze nieuwe trui lijk je een beetje in verwachting. ” Ik schrik van haar onverwachte opmerking, bedank haar vriendelijk en pak haar stoeiend vast. ” ..dat zou je wel leuk vinden hé” vul ik haar aan. Haar hoofdje knikt uitbundig maar vervolgd dan op serieuze toon ” mam, maar zou jíj dat willen”? Ik vraag me plots af wat er allemaal in haar omgaat en antwoord haar; “Mama heeft ervoor gebeden, maar weetje lieverd, soms krijg je niet alles wat je zelf wilt”. Mam.. vult ze aan; “Ik heb er ook voor gebeden. Soms wel vijf keer op een dag.” Ze laat me achter, verbaasd door dit zojuist gevoerde gesprek. Ze vervolgt haar spel verderop, met zuslief. Ik bewonder en vraag me af; waar kwam dit ineens vandaan?!

De avond valt

En dan zitten we aan tafel. Ik vertel manlief dat ik komende weken alles wil vastleggen voor de meisjes en dat deze test voelt als een bevestiging. Dat mijn lijf al zoveel signalen geeft. Ik wil ze zo graag meenemen vanaf het begin, de meisjes. En dus starten we de camera en starten de intro, voor hen.

Er volgt een intro over mama die niet ongesteld werd, een test in mijn handen, een broertje of zusje als God het ons wilde geven. Twee streepjes die we moesten zien als er echt een baby aan het groeien was. We filmen en leggen vast.

En dan volgt de test, de ontlading, handen voor monden, kijken en nog eens kijken. Langer wachten en hem overtuigen. Want lief, een heel licht streepje was ook nog steeds een streep. Er zat dus meetbaar hcg in mijn urine. En dat betekende maar één ding. Ik ben zwanger. Ik ben zwanger!!!

Wat een niet te bevatten wonder.

Wordt vervolgt

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.