badkamer veilig maken
Advertorial

Zo maak je jouw badkamer kindvriendelijk!

Te veel ongelukken gebeuren in de badkamer. Dit geldt met name voor ouderen en kinderen. Veel badkamers zijn verre van valbestendig. De natte omgeving leidt vaak tot uitglijden en vallen met alle gevolgen van dien.

Een kind-veilige badkamer

Vloer is dikwijls glijbaan
Kinderen zijn vaak nog wat onoplettend en na een douchebeurt is mening badkamervloer glad. Uitglijden en verkeerd vallen is dan ook het meest voorkomend ongeluk. Veel van deze situaties kunnen voorkomen worden door een antislipvloer. Vloertegels met een antislipcoating voorkomen uitglijden. Maar er zijn meerdere onveilige situaties, zoals scherpe randen bij tegels of badkamermeubels.

Gevaarlijke details voor kinderen
Afgeronde tegels voorkomen snijwonden bij het vallen. Hetzelfde geldt voor wastafelmeubels. Afgeronde hoeken zorgen voor een veiligere situatie. Kranen zijn voor kinderen ook een gevaar. De thermostaatkraan in het bad en douche kunnen heet worden. Hiervoor zijn beschermkappen te koop die verbranding voorkomen. Het is sowieso goed om de watertemperatuur op maximaal 35 graden in te stellen.

Veilige douche en bad
De meest veilige douche is een douche zonder drempels. Een instap op vloerhoogte voorkomt struikelen. Een vrijstaande douchecabine is afgesloten en heeft altijd een opstaande rand. Douchebakken kunnen glad worden en het is dus veilig om een antislipmat te gebruiken bij kinderen. Een inloopdouche scoort rondom veiligheid het best. Douchewanden zijn hierbij van veiligheidsglas.

Ook in bad zijn er voorzorgmaatregelen te treffen. Ook hier kan een badmat zorgen voor extra veiligheid bij het in- en uitstappen. Een badmat op de vloer van de badkamer is niet alleen veiliger, maar ook nog eens comfortabeler.

Gevaarlijke spullen
Berg de gevaarlijke spullen, zoals de föhn en scheerapparaat, zodanig op dat kinderen deze niet gemakkelijk kunnen pakken. Hetzelfde geldt voor schoonmaakartikelen of medicijnen. Het beste is een afsluitbare kast. Instrueer de kinderen tot een bepaalde leeftijd dat ze de badkamerdeur niet op slot doen. Mocht er iets gebeuren dan kun je de badkamer in ieder geval snel betreden.

Badritueeltjes

De meiden worden wat groter en toch ben ik er nog steeds niet zo’n fan van om de badkamer te verlaten als zij in bad spelen. Meestal stappen ze zelf al in bad, ruim ik nog even op na de avondmaaltijd en leg ik de kleren klaar waarna ik nog even bij ze ga zitten, naast het bad. We kletsen, zingen en ontspannen!

Hoe ziet jullie badritueel eruit?

Inspiratie nodig voor jouw badkamer? Neem eens een kijkje bij Tegeldepot.

-x- Mama van Dijk & Partners

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.