trampoline waar moet je op letten bij het aanschaffen?
Advertorial

Waar je op moet letten bij het kopen van een trampoline

Alles wat je moet weten over een trampoline

Een trampoline kopen is nog geen makkelijke opgave. Als je het online web afspeurt, zie je al snel dat er behoorlijk wat factoren zijn waar je rekening mee moet houden. In dit artikel delen we handige tips die de aanschaf van een trampoline, of springkussen, wat gemakkelijker te maken. Veel leesplezier!

De juiste afmeting

Het formaat van de trampoline is ontzettend belangrijk. Je hebt immers niks aan een trampoline die te groot is voor jouw tuin. Ook moet je rekening houden met de personen die de trampoline gaan gebruiken. Dat een kleine trampoline op dit moment aantrekkelijker lijkt, kan betekenen dat de kinderen over een aantal jaren te groot zijn geworden om nog veilig op de trampoline te kunnen springen. Het maximale draaggewicht verschilt namelijk per trampoline. Je moet dus vooraf de afweging maken of je voor een wat groter springkussen gaat of liever een tijdelijke investering wilt maken met een kleine trampoline.

Je hebt immers niks aan een trampoline die te groot is voor jouw tuin.

Helaas was bovenstaande ook in Huize van Dijk erg herkenbaar. Onze tuinwens veranderde en dat zorgde ervoor dat er uiteindelijk lange tijd een grote ronde trampoline midden op het verlengde van onze oprit stond waardoor achterom lopen (laat staan met de fiets) een ware uitdaging was. Inmiddels hebben we ervoor gekozen de trampoline te verkopen en ligt er een wens om de voortuin te veranderen en een rechthoekige trampoline te plaatsen.

Een rechthoekige of ronde trampoline?

Ook belangrijk om vooraf te bepalen: welke vorm trampoline wil ik en past het beste in mijn tuin? Een ronde trampoline kan door z’n vorm niet in een hoek geplaatst worden. Dit is vooral voor kleinere tuinen een nadeel. De rechthoekige trampolines zijn nog steeds het populairst, mede door de vorm die in een moderne tuin perfect tot z’n recht komt.

Op het gebied van ervaring, kan een ronde trampoline juist weer beter zijn voor onervaren springers. Door de veren die gelijkmatig gespannen zijn, wordt de persoon die springt naar het midden getrokken. Hierdoor is de kans vele malen kleiner dat je op de rand van de trampoline terecht komt. Oefening baart kunst, en met een beetje oefenen heb je het zo onder de knie, maar let hier wel op.

Trampoline wel of niet ingraven

Een trampoline ingraven kan meerdere voordelen met zich meebrengen: de trampoline vormt één geheel met jouw tuin waardoor de tuin er strak en modern uit blijft zien. Daarnaast voorkomt een ingegraven trampoline dat de kinderen (of jijzelf misschien) er niet tijdens het springen van afvalt. Het kost echter wel meer tijd en werk om een trampoline in te graven. Naast dat je de trampoline in elkaar moet zetten, moet er ook een grote kuil gegraven worden. Om deze redenen kiezen er ook genoeg mensen om een trampoline niet in te graven, maar om er een veiligheidsnet omheen te doen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.