Lijken op Jezus, christelijke mamablog, corona en moederschap
geloof

Moeder, je bent awesome!

We zijn steeds meer wie we zijn door de stroom van invloeden van buitenaf. Wortelen in het Zijn in Hem, betekent jezelf vullen met meer van Hem. Vullen we ons met werkelijke voeding dan worden we sterker. Zo is het ook met de wereld waarin we leven. Onze wortels uitschieten in het fundament met Jezus betekent dat we ons moeten Voeden met Geestelijke voeding. Met Zijn waarheid boven angst en met stilte om te luisteren naar Zijn stem. Ik neem je mee achter de schermen vandaag..

Afleiding

De afgelopen tijd ben ik me meer dan ooit bewust van mijn houding als vrouw, als moeder als voorbeeld voor hen, onze dochters. Terwijl mijn vingers moeiteloos over het toetsenbord glijden is het de gedachte die me terugbrengt naar gisteren. Naar de avond die viel en mijn meisjes die naar bed moesten. Terwijl we de dag doornemen en afsluiten met een standaard gebedje is het mijn horloge die af gaat. (Leuk zo’n smartwatch;)) Onbewust zo blijkt later stop ik voor 1 seconde mijn gebed met de meisjes terwijl mijn oog valt op een appje dat binnenkomt via mijn fitbit. We zingen verder en sluiten af. Maar net voor ik de deur uit stap is het de kleuter die vraagt; Mam, waarom stopte je met bidden. Vragend kijk ik haar aan wanneer ze me nogmaals attendeert; Mam, je stopte heel even, waarom?

Het raakt me. Ik leg haar uit dat mama met haar hoofd heel even ergens anders was. Dat ze gelijk had. Dat dat niet zo netjes was. Ik kus haar gedag en besluit de meldingen aan mijn pols voortaan op stil te zetten. Dít is het tijdperk waarin onze kindjes opgroeien. Een tijdperk waarin invloeden van buitenaf meer dan ooit afgevuurd worden. Waarin we zogenaamd overal tegelijk moeten willen zijn. Maar ik besef me wederom, dat dat een keuze is. Dat deze fractie van afwezigheid inderdaad maar een fractie is van de werkelijkheid. Want wat willen we tegenwoordig graag overal tegelijk zijn. Herken je dat?

Geestelijke strijd

Maar er is een keuze. Een keuze die bestaat en meer en meer doelt op een heel bewust leven. Door een flinke verkoudheid besloot ik afgelopen weken wat meer tijd te nemen om weer even los te laten. Om gewoon even in de cocon van huis en gezin te zijn. En ik merkte dat ik God daarmee weer zo intens mocht ervaren. Ik deed een coronatest uit voorzorg en terwijl ik wachtte op de uitslag kreeg ik een droom. Een droom waarbij ik positief testte en de duivel continu om mijn aandacht schreeuwde, irritant en beknellend, het maakte me bang maar gefrustreerd eveneens. En terwijl die droom me meezoog in een geestelijke strijd riep ik om Jezus. Ik begon te rennen, tot een arm gehuld met wit gewaad om mij heen werd geslagen. Rust. De strijd voorbij. De volgende dag blijkt de uitslag negatief, maar toch word mijn verkoudheid erger. In de weken die volgen, volgen er positieve testen in ons gezin. En toch houd ik me vast aan de afloop van die droom die ik stilletjes met me draag. Jezus is erbij!

Makeover

Hij ziet dat haar hart vol is van liefde voor Hem.

Terwijl ik de kwast (waarmee ik inmiddels ben begonnen op de derde slaapkamer in huis) in alle rust heen en weer beweeg over de muur, ervaar ik dat God opnieuw wil spreken. Het verhaal uit Lucas 7 36- 39 vult mijn gedachten. De vrouw die bekend stond als zondares heeft gehoord dat Jezus in de buurt is, ze valt de ruimte binnen waar Hij verblijft en wast Jezus voeten met dure olie. De vrouw huilde, zo intens dat haar tranen Jezus voeten nat maakte. Met haar lange haren droogt ze vervolgens Zijn voeten. En Jezus ziet haar. Hij ziet dat haar hart vol is van liefde voor Hem. Hij ziet dat het haar niet meer uit maakt wat anderen van haar denken als ze haar liefde voor Hem maar kan tonen. En Jezus aanvaard haar liefde ondanks alles dat ze verkeerd had gedaan. Zoveel genade bij Vader!

Boodschap van Liefde.

Als moeders zijn we voorbeelden. Grote voorbeelden in het leven van onze dochters. Maar boven alles zijn we Zijn geliefde kinderen. Zijn Dochters. En wauw. Wat een awesome boodschap hebben wij onze kinderen mee te geven. God ziet ons. Hij ziet jou. In een tijd waarin invloeden van buitenaf, geestelijke strijd en wereldse onzekerheden zomaar de overhand kunnen nemen in mijn en jouw leven. In die tijd, de tijd van nu, is er nog steeds de boodschap van Jezus die klinken mag.

Lieve Dochter van de Koning, je bent een geweldig voorbeeld! Zie op naar Jezus zodat zij, onze dochters, onze zonen, in deze tijd door jou heen, ook mogen zien op Hem. Wat een genade.

Ik wil meer en meer gaan lijken op Jezus. Zeg jij het vandaag met me mee lieve vrouw?

Amén.

Liefs, Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.