ondernemer, een jaar, terugblik, kvk, content creator, mama van dijk
Businesstalk, Persoonlijk

Mijn eerste jaar als ondernemer!

Ok. Was dit alles? Trots en enigszins verbaasd loop ik met het KVK papiertje naar buiten. Een jaar geleden. Niet wetende wat dit jaar me zou brengen. Niet wetende dat het zo’n jaar werd. Dankbaar blik ik terug. Wat bracht het me?

Van toen naar nu

Als je me langer volgt weet je dat ik eens mijn werkende leven ben begonnen als afgestudeerd verpleegkundige. What?! Ja echt! Met passie voor anderen en het zorgen bovendien stond ik veelal in de wijk klaar voor zieke cliënten. De vrijheid van je eigen route was iets dat me velen malen beter beviel dan de hectiek in het ziekenhuis waar ik destijds dus ook na een schamele 2 maand weer in rap tempo verdwenen was.

Vroeger werkte ik heel af en toe in de zaak van mijn vader en kreeg het ondernemen al snel mee denk ik achteraf. Later begon ik met het opknappen van meubels en veel meer. Ik wilde eigen baas zijn. Het regisseren van mijn eigen inkoop en winst vond ik een fantastisch proces. Ik maakte contacten met bedrijven die goedkoop hout konden leveren voor de producten die ik maakte. Maar ik was de meubels zat. Het was toch niet helemaal mijn ding. Ik besloot het te laten rusten.

Truckersgezin

Ik werkte in de zorg, tot de kinderen kwamen en ik het aantal uren dat ik kon werken buitenshuis steeds meer zag afnemen. Het vormde geen balans meer met ons truckersgezin. Ik ontdekte in het moederschap al snel een heel ander talent. Zorgen voor hen. Mensen samenbrengen met woorden in het moederschap, in mensen, in geloof. Gevoelens laten samenvloeien op papier, omzien naar elkaar, dat was waar mijn hart steeds sneller van ging kloppen. En nog steeds. Er kwamen inkomsten. Er ontstonden drie takken van mijn bedrijf dat ik simpelweg bij mijn naam noemde. Wilma van Dijk. Misschien wel de beste tip die ik je kan geven. Je naam gebruiken als zzper, niet te moeilijk willen denken. De drie bedrijfstakken die ik liefde mag geven vallen op die wijze allemaal in 1 bedrijf samen wat bijvoorbeeld mijn administratie makkelijk maakt. Sport, voeding, cursussen, blogs en content voor anderen het valt moeiteloos samen.

Het jaar bracht prachtige klussen en waanzinnige inzichten.

Balans

Maar, er was een maar. Op sommige momenten was het aan balans ver te zoeken. Zeker als je bedenkt dat er naast het huishouden en het alleen runnen van mijn gezin (de man des huizes is door de weeks van huis) er door mij nog met gemak 30 uur per week werd gewerkt aan alle takken van mijn bedrijven. En misschien is dat dan wel tip 2 die ik je kan geven. Mijn werk is een stukje ontspanning, ik geniet er enorm van. Maar het kan me ook vreselijk opslokken. Op sommige momenten doe ik 6 dingen tegelijk, hoe goed functioneerde ik nog als moeder? Was het nodig om rustmomenten te plannen? Ja! Verplichte dagen werden ingelast waarop ik het kopje thee weer op de bank dronk.

Als ondernemers zijn we er goed in overal kansen en mogelijkheden zien. Je zult het wellicht herkennen. Uiteindelijk ben jij jouw baas. Gun jezelf de rust en ontspanning, als een baas! En evalueer je werkzaamheden. Wat ging er afgelopen maand goed? Wat zijn leerpunten en hoe is je balans op dit moment? Wanneer je een gezin mag hebben, is die balans nog meer van belang. Merk je dat het lontje korter word? Is er hulp die ingeschakeld kan worden? Vallen deadlines massaal samen? Wat zou je die week of die maand dan even uit handen kunnen geven? In ons geval regelde ik een hulp in de huishouding in deze piekmaanden. Dat gaf zoveel rust.

Samenwerken

Samenwerken is fantastisch. Ook, of juist, als ondernemer. Op dit moment werk ik met een team van geweldige schrijvers voor het platform. Daarnaast heb ik samen met mijn businesspartner rondom sport en voeding een team van 10 fitcoaches die zich in de regio maar ook online (door heel NL) inzetten op het gebied van sport en voeding. Zo fantastisch! Verder schrijf ik inmiddels samen met een geweldige ondernemer aan een gloednieuwe cursus van de Saviorscrown.

Terwijl mijn ogen nog eens over bovenstaande alinea glijden breng ik mijn dankbaarheid naar boven. Wauw! Wat is er veel gebeurd in een jaar. En wat dank ik de Hemelse Papa die voor ons uit is gegaan. Voor Zijn plan in ons leven. En laat ik daarmee afsluiten. Ondernemen, op welk punt je ook staat in dat proces. Mag het jouw gebed zijn vandaag..

Heer, als u niet met ons mee gaat, laat ons dan van hier niet verder trekken..

exodus 33 : 15

Ik wens het je toe, dat jij jouw bedrijf mag brengen aan Zijn voeten. Wat een groots cadeau! Ik zie met passie en enthousiasme uit naar wat komend jaar gaat brengen..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.