pleegzorg, christelijk mamablog, mama van dijk
Pleegzorg

Twee hulpeloze kindjes om voor te zorgen

Pleegzorg – Wat? Moeten wij ineens gaan zorgen voor 2 hulpeloze kindjes die nog zó jong zijn? Een hele kleine baby en een dreumes. We krijgen een dag te tijd om na te denken..

Judith vertelt hier op Mama van Dijk stap voor stap het verhaal van de kleine Mees en Estelle die plots in hun leven kwamen.

Zoveel vertrouwen

Heeft de Heer zoveel vertrouwen in ons? Dat Hij deze parels op ons pad heeft geplaatst? De plaatsing gaat om een periode van 6 weken tot 3 maanden, de ouders van de kinderen hebben rust en tijd nodig om tot zichzelf te komen.

We krijgen een dag de tijd om te laten weten of we het gaan doen. Dan zal er een versneld kennismakingstraject worden gestart. Heel veel duidelijkheid over hoe dat er uit gaat zien en hoe snel dat allemaal zal gaan krijgen we niet. Dat ze vandaag nog niet komen is duidelijk. Morgen dan?
Samen bellen we onze beide ouders.

In Zijn handen

Want voor ons staat vast dat als we het gaan doen, we dit samen met hen moeten gaan doen. Wij met ons tweetjes maar zij als zeer betrokken staan om ons heen. Er ontstaat zo een hele nieuwe situatie. We merken aan hen dat ze het spannend vinden en nog niet zo goed weten wat dit gaat inhouden voor ons. Begrijpelijk, ook wij hebben geen idee. Zij zijn nauw betrokken geweest in het traject en dat er nu ineens toch een crisisplaatsing voor de deur staat hakt er even in. Maar wij alle 6 weten dat we op de Heer kunnen rekenen. We leggen het in Zijn handen.

De hele avond hebben Peter en ik samen gepraat, gefantaseerd, gelezen en gebeden. Eigenlijk weten we welke richting het op gaat. Toch nemen we de tijd en spreken af er een nacht over te slapen. Maar dat slapen, komt er niet echt van. De hele nacht lig ik wakker, ik blijf piekeren maar ook fantaseren. Dat er straks kindjes zijn die niet om 17.00 door hun ouders worden opgehaald, maar blijven om in hun eigen bedje hier boven te gaan slapen en afhankelijk zijn van onze zorg kan ik me nog niks bij voorstellen. Maar ook weer wel, wat heb ik dit gewenst; écht iets te kunnen betekenen in het leven van een zeer kwetsbaar kind.

Het is duidelijk

We gaan het doen!

Ik draai me om, kijk naar mijn lieve diepslapende man en weet dat wij dit samen kunnen! De volgende ochtend is het tijd om pleegzorg terug te bellen. Het is duidelijk voor ons, we gaan dit doen. We bellen pleegzorg op en vertellen dat we met alle liefde ons huis en vooral ons hart open willen stellen voor deze kinderen.

Wordt vervolgd..

Liefs, Judith

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Inge Smith 21 november 2019 at 17:41

    Ik ben zo benieuwd naar het vervolg….

    liefs van een pleegmoeder

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.