Visie voor Israel, christelijke bemoediging, mama van dijk
geloof

Leven in Israël met een hoopvolle missie

Zoals velen van jullie weten woont mijn tweelingzus sinds vier jaar in Israël. Vier jaar alweer! Ze ontmoette de man van haar leven tijdens haar eerste bezoek aan het bijzondere land en trouwde. Vanaf de zijlijn word ik sindsdien meegenomen in de liefde voor het land met een hoopvolle visie, een missie voor Israël.

“Het is indrukwekkend en het raakt me iedere keer opnieuw”

Tijdens mijn bezoek, terwijl ik door de straten van Jeruzalem loop, aanschouw ik de geschiedenis vanuit de bijbel die op deze bijzondere plek tot leven komt. Vanuit de voordeur loop ik in slechts enkele kilometers door de graftuin, over de olijfberg, voorbij de stadsmuren en langs het hof van Getshemane. Het is indrukwekkend en het raakt me keer op keer. Hier, de plek waar Jezus voetstappen zette.

De mensen zijn hartelijk, huizen staan open voor gasten en er is plaats aan elke tafel om shabbat mee te vieren. Je bent welkom! Jouw verhaal telt! En terwijl ik loop door de oude straten zie ik armoede van dichtbij. Ik kom tijdens mijn bezoeken, in contact met de familie van mijn zwager, voor het eerst in aanraking met Visie voor Israël (ook wel Vison for Israel). Een liefdevolle non-profit organisatie dat is uitgebloeid tot een grote schakel voor hulpbehoeftigen binnen het Israëlische volk en het midden oosten.

Visie voor Israel

Visie voor Israël geeft hulpbehoevenden een gezicht. Dag in dag uit staat het klaar voor overlevenden van de holocaust. In het bieden van warmte op koude dagen met het uitdelen van radiatoren en dekens. Door het verzorgen van voedsel voor wie het nodig heeft en net dat beetje meer tijdens de feestdagen. Visie voor Israël is er voor kinderen die smachten naar liefde, voedsel en onderwijs. Ze schijnen licht bij eenzame soldaten en slachtoffers van terreur.

Terwijl ik hier dichtbij mijn eigen huis vredig door de speeltuin loop word ik opgeschrikt door drie zeer laagvliegende vliegtuigen. Ik kijk op me heen maar niemand verroert zich, niemand slaakt een zucht. Het is het beeld van vrijheid. Ik beeld me in hoe anders het moet het zijn, voor die kinderen die omhoog kijken, wetende dat gevaar op de loer ligt. Daar waar synoniemen van schuilkelders al vroeg worden aangeleerd. Terwijl ik in de verte de vliegtuigen zie verdwijnen hoop ik met hen dat het eens voorgoed verdwijnt. Oorlog. Terreur. Armoede. Pijn.

Draag Israel een warm hart toe

De indrukwekkende verhalen en de bijzondere projecten van de afgelopen tijd zijn op de website te lezen. Ik hoop van harte dat je stichting Visie voor Israël in gebed zult meenemen. Help hen, in een land waar het moeizaam is om christen te zijn, anderen te bereiken met Zijn licht.

Draag jij Israël ook een warm hart toe? Zou jij het tof vinden om het land te bezoeken? Vrijwilligerswerk te doen? Of je via internet met hen te verbinden? Neem contact op of schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief en ontvang een keer in de maand een mailtje met indrukwekkende verhalen en projecten van Visie voor Israël.

Kende jij de stichting Visie voor Israël al?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.