kinderfeestje, vijf jaar, knutseltips, ikea lampan, versieren
kleuter

Het allereerste kinderfeestje voor mijn vijfjarige

VIJF – Het is door corona half maart dat er heel veel dingen in de vrieskist zijn komen te liggen. Langzaamaan ontdooit het boeltje weer en bedenk je plots ook wat voor een gouden artikelen daardoor nooit zijn gepubliceerd. Zo ook deze. Mijn ervaring met het allereeste kinderfeestje. Ik geef je tips, inspiratie en bovenal een kijkje achter de schermen. Want moeder, het is zó leuk!

Voorpret

Natuurlijk begint het feestje met de voorpret van een leuke kaart. Over de uitnodiging lees je hier. Een heerlijke fleurige kaart die in jongens en meiden variant verkrijgbaar is. Het uitdelen gebeurt trouwens tegenwoordig niet meer op het plein. We brachten de kaartjes daarom rond of gaven ze daarbuiten op een andere plek af. Niet veel overigens want bij deze eerste verjaardag mocht ze van mij vier kindjes mee naar huis nemen. Het leek me een ideaal begin om te wennen aan dat hele kinderfeestjesprincipe voor mij als moeder.

In de ochtend breng in de juf even op de hoogte van het feit dat er die middag 5 kleuters met mij mee naar de auto lopen. Aangezien de kindjes een continurooster hebben, hebben ze dus al gegeten op school. Handig! Eenmaal thuis worden de tassen enthousiast in de gang gegooid en nemen ze plaats aan een gedekte tafel. Een gezellige kan limonade word leeggeschonken en we beginnen de feestelijke middag met cakejes, een slagroombus en een assortiment aan eetbare glitters. Daarna is het tijd voor de cadeautjes. Ik laat de kids hun cadeautjes verstoppen en niet veel later (toch weer tien minuten zoet) stralen er vijf kleuters bij elkaar wanneer de jarige jet haar cadeautjes opent. Geweldig!

Lampan lampje ikea versieren, mamablog, kinderfeestje

LAMPAN lampjes versieren!

Wanneer het cadeautjesonderdeel is afgerond stuur ik ze naar boven, we spreken af, tot ik ze roep. Boven vinden ze vijf Disneyjurken en is ruimte voor een verkleedpartij. In die tijd ruim ik de tafel op dat door het wegwerpservies (toptip!) slechts enkele minuten kost. Ik dek de tafel vol knutselspullen waarna er 5 mooie prinsessen naar beneden komen. Glimmend van trots. Ze nemen plaats aan tafel waar voor iedereen een witte LAMPAN ikea lamp klaar staat (écht toptip!). Enthousiast gaan ze aan de slag met het versieren van de lampjes. Ik scoor alles voor erop bij de action. Lijm, (de wittige crea lijm) stofjes, glitters, parels, stickers, stiften. Voor een prikkie tover jij je tafel om tot een waar knutselparadijs. Verder zorg ik voor heerlijk veel snoepgoed op tafel, het is immers feest.

Ik schat dat ze ongeveer 45 minuten bezig zijn geweest met het versieren van de lampen als de eerste kleuter besluit het genoeg te vinden. Ik zit keihard mee te genieten van hun blije bekkies en help waar kan. Dat ik de peuter deze dag bij oma heb ondergebracht blijkt trouwens nog een gouden tip waardoor ik mijn handen vrij heb. Je weet wel, plassen, een dop niet open krijgen, een beker limo over tafel, het is net even iets rustiger als je het boeltje wat kunt aansturen zonder de ogen op zusje moet houden die het allemaal nog net even iets minder snapt.

Glunderende gezichtjes!

De rits aan bedachte nood-spelletjes zijn helemaal niet nodig. Op zolder liggen onze buitenkussens die enorm goed fungeren als speelmat. Er wordt uitbundig gerent, gerold, gedanst en gesprongen. Beneden ruim ik dan weer de spullen op. Als enkel de lampjes nog in volle glorie op tafel staan roep ik de kinders naar beneden. Ieder mag een eigen Disney goodiebag kiezen. Deze grote papieren tasjes van de wibra zijn perfect om de lampjes in te zetten, in de tas voor iedereen een Disney glitterpen, een paar snoepjes en natuurlijk een lampje (action 59 cent) voor in hun eigen lamp. We vullen de tasjes, spelen nog wat en dan gaat 2,5 uur later de bel. De eerste moeder. (toptip!) Er moet een soort ongeschreven regel zijn over kindjes wegbrengen naar huis. Ik vind dat als doordeweeks-alleenstaande-moeder vooral een hoop gedoe. Ik koos er dan ook voor om ze lekker mee te nemen uit school en ouders te vragen hun kind op te halen. Per-fect!

lampan ikea lampje versieren, kinderfeestje, meisje, tips,

Het was echt een mega leuke ontspannen verjaardag voor de jarige jet en haar vriendinnetjes. Volgend jaar doen we het gewoon weer precies zo. Op de verjaardag zelf, voor een paar uurtjes en wellicht met een kindje meer..

Hoe kijk jij tegen kinderfeestjes aan?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Tineke 30 juni 2020 at 10:28

  Ik ben nog niet zo thuis in die kinderfeestjes, mijn zoontje is pas 4 geworden. Nou schijnen feestjes met jongens wel een stuk drukker te zijn. Maar dat wij het thuis gaan vieren is een ding wat zeker is. Die lampjes versieren is wel een superleuk idee!
  Liefs

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.