peuter, peuterpubertijd, peuterfase, christelijk mamablog, mama van dijk,
Baby, kleuter, Moederschap, Opvoeding en ontwikkeling

(G)een kindje erbij?

De afgelopen tijd (lees maanden) krijgen we steeds vaker de (soms voorzichtige) vraag rondom gezinsuitbreiding. En daar had ik iets op te zeggen. Je leest het vandaag op mamablog Mamavandijk.nl..

Begrijp me niet verkeerd, mij mag je alles vragen. Als eigenaresse van Moederschap en Lifestyleblog Mama van Dijk.nl is zo’n vraag rondom een kinderwens heel zo gek niet. Immers, de jongste is bijna 2,5 het zou perfecte timing zijn. Of toch niet?

Zoals velen van jullie weten draait Huize van Dijk niet simpelweg op een kantoorrooster. De basis die wij, manlief en ik, als partners vormen in ons gezin is enigszins bijzonder te noemen. Een keuze die we overigens zelf hebben gemaakt maar een keuze die ook consequenties heeft. Want terwijl manlief zo goed als de hele week van huis is, draai ik alleen het thuisfront.

Druk genoeg?

Omdat Papa van Dijk (Ja, echt hij heeft een eigen rubriek maar iets te weinig tijd) veel van huis is en de zorg, het huishouden en alles dat bij een gezinsleven komt kijken draait op mijn schouders had ik al snel mijn handen vol. Meer dan vol. Met de absolute sidenote dat het leven dus nu net iets gemakkelijker begint te worden. We besloten na een heel heftig eerste jaar met onze jongste Fleur dat ons gezin voorlopig compleet was. Ik schreef er al eerder over. Je leest het hier.

Ik vind baby’s het einde. Echt! Maar besef er na twee ook dat we niet de gemakkelijkste baby’s hadden om het eerste jaar fluitend door te komen. En daarbij besef ik ook, mijn leven zou niet méér gezegend zijn wanneer ik meer kinderen zou krijgen om voor te zorgen. Ons leven werd er namelijk al gezegend met twee. Wauw! Voor sommigen is het gevoel van absolute tevredenheid moeilijk te begrijpen. Ik merk het en dat is prima, laten we elkaar (ook in het leven van alledag) vooral met waarde en liefde ontmoeten. Door verschillen te omarmen met vriendelijkheid zal de wereld net een beetje meer shinen. Zou het niet?

En ja, natuurlijk denk ik ook wel eens met kriebels in de buik terug aan die mooie tijd. Want echt, wat is het prachtig, die roze wolken en de lekkere bolle babywangen maar wat is het ook hard werken tegelijk.


Mama van twee meisjes

Als moeder mag ik de zorg dragen voor twee meisjes. Twee fantastisch verschillende meisjes die ons leven rijk vullen met slapeloze nachten en wilde verhalen tot natte zoenen en buikpijn van het lachen.

Het leven met hen is een cadeautje. Het ouderschap net zo. Ons leven, een leven van 4 individuen. Tijd en ruimte om elkaar te zien, om anderen welkom te heten in ons midden. Om samen te dansen en te springen. Genoeg om ruzie mee te maken en genoeg om eindeloos mee te lachen.

Twee handen gevuld met liefdevolle zorgen.


Heel even heb ik het geloofd, dat het ooit Naomi, Fleur en .. kon worden. Maar het grote waanzinnige gevoel compleet te zijn heeft plaatsgenomen in mijn hart. En dat maakt dankbaar. Meer dan dat..

Het moederschap een Godsgeschenk.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Heleen 2 april 2019 at 13:36

  Jij bent echt heel eerlijk en ik vind het leuk om te lezen. Ik vond ons gezin met 2 meisjes ook wel oke en deed er nooit erg geheimzinnig over. Ik weet niet of ik het ook in een blog hebben durven delen toen, maar die had ik toen nog niet. Ik ben ook al wat ouder dan jij, maar daarom vind ik je blog wel grappig om te lezen.
  Ik had hetzelfde gevoel na 2 meisjes, maar liet het met gebruik van Durex toch verder wel aan het ’toeval’ over. Echt definitief een punt vond ik, ja, zo definitief en een gek idee. Toen kreeg ik baarmoederkanker. Toen dit ons werd verteld waren de artsen nog in de veronderstelling dat het in een vroeg stadium was. Van opluchting zei ik later op de gang tegen mijn man “Nu hebben we die Durex niet meer nodig”. De verpleegkundige die naast ons liep zei niets 😅.

 • Reply Marjo 2 april 2019 at 16:11

  Mooi geschreven! Wij zijn gezegend met 3 kids in 3,5 jaar dus de tropen jaren gehad, want nu zijn ze 5,7,9 en kunnen ze alles zelf! Heerlijk! Na een tijd toen de jongste 2 was d vraag ben je nu klaar dacht ik, mensen zijn er klaar mee. Nee hoor nu de kleinste bijna 6 wordt krijg ik weer de vraag of ik er niet nog 1 wil! In zijn gezegend met deze 3 en ik vind het mooi fijn en ben heel blij. Komt er toch nog 1 is het van harte welkom, maar zal dan wel even moeten slikken. 3 gezonde kinderen is een grote zegen waar wij elke dag van genieten!

 • Reply An 2 april 2019 at 19:37

  Herkenbaar. Mensen realiseren zich niet hoe pijnlijk het is als je (meer) kinderen wilt maar ze niet kunt krijgen. Vraag liever naar de dromen van een ander…

 • Reply Aritha 6 april 2019 at 20:11

  Mooie openhartige blog.
  Aritha onlangs geplaatst…BLIJF IN MIJMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.