flow, planner, agenda 2019, review, mama van dijk, mamablog
Review

Een waanzinnige planner voor werk én gezin in één

Op één of andere manier was het gewoon zo gegaan. Of er eigenlijk gewoon niet van gekomen. Het gehele jaar dwarrelde ik rond met het gevoel druk te zijn terwijl ik alles in mijn hoofd opsloeg. Dit kon ik, zo zonder agenda. Oh boy, i was wrong!

Mijn hoofd was een chaos

Na het zoveelste SOS bericht naar een vriendinnetje over de hagelslag die ik in de koelkast vond en de sleutel die ik alweer kwijt was (maar later toch echt in die al overhoop gehaalde lade vond) stelde ze me een vraag. Schrijf je al die kleine dingen wel van je af? In je agenda, op een lijstje? Maak je hoofd leeg zodat het weer ruimte heeft om wat op te slaan.

Mijn reactie? “Neh, een agenda gebruik ik niet.” What! Toen het eenmaal juni was dacht ik mogelijk dat de tweede helft van het jaar er nog wel bij kon. Om zich moeiteloos in mijn hoofd op te slaan. Al die afspraken, wachtwoorden, rekeningen of andere vergeet-me-nietjes. Niet dus, het kon niet langer zo. Het resulteerde in luisteren maar niet opslaan. Dingen moeiteloos vergeten, chaos en stress. Een grote druk en een rommelig bestaan. Dit moest anders.

agenda en planner in een, musthave, ondernemende vrouw, flowplanner, mamablog mama van dijk

Ik dacht dat ik druk was

Online ben ik op zoek gegaan naar een manier om dagelijkse dingen, afspraken van het gezin, en werkgerelateerde zaken rondom dit blog te kunnen vastleggen op één plaats. Geen verschillende boekwerken of lijstjes. Want, chaos! Al snel kwam ik op een planner uit. Zoiets moest het worden. Maar welke dat zou worden wist ik nog niet. Ik zocht verder en niet veel later zie ik een foto van de flowplanner verschijnen op mijn beeldscherm. Hij heeft de looks, leuke quotes en een mooie vormgeving van binnen en buiten. Zelfs mijn hoeveelheid water dat ik (veel te weinig) drink kon ik moeiteloos aanvinken. Ik bedacht me geen moment. Vooruit eentje dan. Ik heb namelijk even getwijfeld of ik er één of twee moest kopen. Al snel zag ik een toffe combideal van eigenaresse Marloes online staan en dus scoorde ik voor de laatste drie maanden van het jaar voor een tientje nog een agenda extra. Die van dit jaar dus.

Ik maakte me vooral druk, eenmaal op papier viel het allemaal wel mee.

Hoe bevalt het planner-bestaan

Blij verrast was ik toen de planner thuis arriveerde. Hij heeft inderdaad alles wat ik zoek. Na een maand miste ik slechte enkele dingen, een tabblad om gemakkelijk terug te kunnen zoeken en ook de witte letters van dagen in het roze gedrukt mochten van mij wat opvallender. Toeval of niet van de week kwam mijn bestelde agenda van komend jaar binnen. Mét een aantal verbeteringen, tabs en zwarte letters! Echt ik ben er zo blij mee.

Inmiddels staat de agenda van dit jaar al flink volgeschreven van boodschappenlijstjes tot urenadministratie, van persoonlijke ruimte tot ruimte voor taken in huis of daarbuiten, van manlief, mezelf en die van de de kinderen. Ik raad hem je aan. Ben je de orde kwijt? Herken je de foutmelding in jouw brein? Is je geheugen vol? Of kun jij sowieso wel een planner gebruiken als ondernemer of manager van je gezin? Ach, wie niet?

flow-planner-agenda-review-christelijk-mamablog-mamavandijk

Bestel hem hier

Je scoort hem hier voor 39,95. Hij is het zó waard!
PS: De eigenaresse van flowplanners pikte in m’n stories op instagram al snel mijn enthousiasme op rondom haar planner. Ze mailde me daarna met een cadeautje voor jou want als jij met de code “mamavandijk” besteld krijg je 10% korting! Hoe leuk is dat! 

Wie kan er wel wat orde gebruiken in de chaos?
Hands up! #momlife

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Corrinne 29 november 2018 at 09:15

    Wat een gave planner, ziet er goed uit! Je bent lekker bezig! 😉

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.