geloof

Een geestelijke strijd

Vorige week schreef ik een intens blog over de aanvechting op een bewust moment. Over dat moment dat de duivel kwam in alle hevigheid. Tof dat je dit leest! Vandaag lees je over de wapenrusting want hoe houden we stand in de geestelijke strijd?

Lees ook: “Die avond voert de duivel strijd in mij”

Op missie

Zie je ze in gedachten wel eens gaan? De stroom van militairen op missie? In oorlogsgebied, vechtend voor vrede? Het is een van de eerste gedachten die mij te binnen schieten als ik denk aan het woord missie. En als je het mij vraagt ben ik allang blij dat er geen dienstplicht is hier in Nederland. Ik weet niet of ik dat zou kunnen. Of ik stand zou houden in de adrenaline, de angst, de pijn, het gevecht.

En toch is dat vandaag wat God van ons vraagt. Ik vermoed dat je eens, tijdens je opvoeding of een bewust moment een keuze voor Jezus hebt gemaakt. Zijn uitgestoken handen heb je vastgegrepen en nu sta je aan Zijn kant. En wellicht heb je allang door dat een leven met Jezus niet altijd makkelijker is want ,of je het wilt of niet, met dat jij een keuze maakte voor Jezus ben je op missie gegaan.

Efeze 6 v 13 – 17: “Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden. Houd stand, met de waarheid als gordel om uw heupen, de gerechtigheid als harnas om uw borst, de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten, en draag bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven. Draag als helm de verlossing en als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden”.

Waar sta jij in het veld?

Misschien ben je (nog) afwachtend, of heb je al zolang geleden een keuze gemaakt voor Jezus en zwakt de liefde voor Hem af. Een eventuele geestelijke strijd wimpel je af en negeer je. Langzaamaan mis je passie voor de missie die eens bent ingegaan. Je twijfelt zelfs of de keuze voor Hem die je eens met overgave maakte nog wel de keuze van je hart is.

Misschien sta inmiddels vooraan de linie. Je zwaard van geloof hef je op. Het woord van de waarheid om je middel geslagen. En ineens moet je vechten. Middenin de strijd, een geestelijke weliswaar. Een strijd die zich kan vormen in angst, verdriet, pijn, leugens over jouw leven en zoveel meer.

Maar dan is daar Jezus en ik hoor het Hem vandaag zeggen in mijn hart. “Je bent op missie”, en die woorden zijn voor jou vandaag! Ook als je de strijd soms lijkt te verliezen, of je eigenlijk niet verder durft.  Waar je ook staat in jouw leven en waar je je dan ook bevind op dit moment, voor, achteraan of ergens tussenin die strijd, Hij is erbij. En vandaag herinnert Hij jou dat je nog steeds, opnieuw of vandaag voor het eerst samen op missie bent.

Dat wanneer je achteraan, vooraan of ergens tussenin staat je nog steeds en voor altijd hoort bij Jezus. Ook als de vijand je weg wil trekken met twijfels, bedrog, leugens over/in jouw leven, met doodsangsten of lauwheid. Vandaag zegt God tegen jou, Jij bent Mijn kind en Ik ben erbij in jouw leven! Kom maar. Bewapen je met het schild van geloof en het woord van de waarheid.

Hij belooft je geen kalme reis maar wel een behouden aankomst

Ga op pad vandaag, maar niet zonder wapenrusting!

Gebed:

“Heer U weet precies waar ik sta. En of dat voor of achterin is, of zelfs al aan de zijlijn of de andere kant misschien. Vandaag wil ik U vragen om Uw wapenrusting over mijn leven. Zodat ik stand kan houden in de moeiten die ik ervaar, kan strijden tegen leugens en bedrog en Uw liefde kan delen met de mensen om mij heen. Vul mij met Uw geest. Geef meer van U Heer want ik wil dat Uw liefde overstroomt in mijn hart. Amen.”

Sta in Zijn kracht en Hij zal met je zijn. 

Ik bid je zegen toe.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.